Onze partners

Stichting Zuiderzee Zwerfdieren werkt nauw samen met andere organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor dieren. Samen werken wij aan een diervriendelijkere wereld.

Stray Animal Foundation Platform

logo-stray

www.stray-afp.org

Stray Animal Foundation Platform (Stray-AFP) is de belangenorganisatie van zwerfhonden en zwerfkatten wereldwijd. Wij ondersteunen de bij ons aangesloten stichtingen en geven informatie en educatie over zwerfdieren en over humane oplossingen voor zwerfdier overschotten (TNR). Daarnaast oefenen wij politieke druk uit en organiseren wij bijeenkomsten en evenementen om de situatie van zwerfdieren onder de aandacht te brengen.

Onze  missie: wereldwijd zorgen landen en mensen op een respectvolle manier voor hun zwerfdieren.

'Stray AFP ziet de enige structurele oplossing voor het verminderen van zwerfdierenleed in het op humane wijze verminderen van het aantal zwerfdieren door het castreren, chippen, bieden van (medische) hulp en opvang waar nodig en het geven van voorlichting over verantwoord eigenaarschap. De Stichting Zuiderzee geeft aan deze doelen handen en voeten in de praktijk en helpt zo het leed van duizenden zwerfdieren verminderen! Stichting Zuiderzee is een voorbeeld voor hoe we in Nederland om kunnen gaan om op structurele en humane wijze het lot van zwerfkatten te verbeteren!'

 

Moederloos

moederloos

www.kittenopvang-moederloos.nl

Stichting Kittenopvang Moederloos is er voor de (moederloze) kittens die ziek zijn en/of zijn gedumpt. De vrijwilligersorganisatie werkt nauw samen met Stichting ZuiderZee Zwerfdieren, die zich richt op oudere kittens en katten die mensen aan hun lot hebben overgelaten.

 ‘Dankzij de samenwerking vormen beide stichtingen een goed netwerk voor zowel kittens als volwassen katten en kunnen wij deze dieren een toekomst geven waar zij recht op hebben.’

Dierenlot

 

 

https://www.dier.nu/

 

 Ook in Nederland zijn er nog veel verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren in nood. Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil hen graag helpen. Help mee alstublieft en kies hier de manier die bij u past.

Word donateur
Al vanaf €1,85 per maand zorgt u er voor dat kleine tot middelgrote dierenorganisaties meer kunnen doen voor dieren in nood. Ook bij u in de buurt, want u kunt als donateur een dierenorganisatie bij u in de buurt voordragen voor steun.

Kaatje Keutel

kaatjekeutelwww.opvangkaatjekeutel.nl

Konijnenopvang Kaatje Keutel vangt gedumpte, verwaarloosde en dakloze konijnen op. De vrijwilligersorganisatie werkt nauw samen met Stichting ZuiderZee Zwerfdieren. De stichting bemiddelt bij herplaatsing, sponsort medische behandelingen en stelt haar ruimte beschikbaar voor het overbrengen van kennis en informatie over konijnen.

 ‘Een waardevolle en unieke samenwerking met een prachtig vangnet ook voor onze kleine huisvrienden binnen de gemeente.’

Hulporganisatie Flevoland

hvfwww.hulporganisatieflevoland.nl 

Hulporganisatie Flevoland zet zich in voor minima in Flevoland. Zo heeft de stichting onder andere een huisdierenvoedselbank. Huisdieren kunnen er niets aan doen dat er niet voldoende eten is, maar zij zijn wel onderdeel van het gezin, vindt de organisatie.

 ‘Wij werken graag samen met mensen die zich met hart en ziel inzetten voor dieren en net als ons zoveel mogelijk willen doen om dieren te helpen.' 

Bevordering Huisdierenwelzijn

huisdierenwelzijn

www.huisdierenwelzijn.nl

Het doel van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn is het bieden van tijdelijke steun aan eigenaren van huisdieren die in nood verkeren en aangewezen zijn op de voedselbank. De stichting werkt hiermee samen met Stichting ZuiderZee Zwerfdieren. Dankzij de hulp kunnen huisdieren worden voorzien van hun basisbehoeften, zoals: voeding, acute veterinaire zorg en veiligheid.

'Door tijdig steun te bieden met voer en veterinaire hulp proberen wij gezamenlijk te voorkomen dat deze grote groep minima huisdieren, puur door financiële nood van de baas, zwerver worden of onnodig in een asiel belanden.’

Amivedi

nieuwe logo

www.amivedi.nl

Amivedi registreert vermiste en gevonden huisdieren om zo dieren te herenigen met hun baasje. Voor gevonden dieren die geen baasje hebben, zogenaamde zwerfdieren, is het belangrijk dat zij een tweede kans krijgen. In Lelystad (e.o.) worden zij opgevangen bij Stichting Zuiderzee Zwerfdieren. Zij worden ingeënt, ontwormd, ontvlooid, gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd en, indien mogelijk, ter adoptie aangeboden. Hierdoor wordt het probleem van zwerfdieren bij de wortel aangepakt en wordt veel dierenleed voorkomen.