Snowie

  • Categorie: Succesverhalen hond
  • Naam: Snowie
  • Soort dier: Hond
  • Geslacht: M
  • Ras: West Highland White Terrier
  • Leeftijd: 11 jaar

Snowie is geplaatst/geadopteerd!

Dit heerlijke mannetje was er niet heel best aan toe toen hij bij ons binnen kwam. Met verdriet moest zijn toenmalige eigenaar afscheid van Snowy nemen, omdat hij en zijn gezin simpelweg niet meer voor hem konden zorgen.
Snowies huid was op dat moment bijzonder geïrriteerd en zijn oortjes waren helemaal dicht door ontstekingen en een bloedoor. Hij liep moeilijk en instabiel en wilde zo’n beetje tegen alles aanplassen wat  hij op zijn pad tegenkwam. Binnen en buiten.

Lichamelijk gezien ging zijn herstel langzaam de goede kant op. Na zo’n 3 weken was zijn instabiliteit tijdens het lopen zo goed als verdwenen, door de heerlijk lange wandelingen die hij maakte. Met zijn oortjes ging het beter, maar het was ook zo erg, dat het niet meer dan logisch was dat de medicatie de tijd nodig had. Zijn huid was echter mooi opgeknapt, wat verband hield met het hypoallergeen voedsel wat hij kreeg. Dit deed hem duidelijk goed, hoewel hij liever met de pot mee at.

Na zo’n 4 weken dienden de nieuwe eigenaren Truus en Dorien zich aan via Stichting Dierenvangnet in Amsterdam. Deze 2 dames accepteerden het feit dat het misschien wel nooit helemaal goed zou komen met Snowies oortjes en ook dat hij waarschijnlijk altijd wel aan hypoallergeen voedsel zou vastzitten. Ze waren echter op slag verliefd op hem, met zijn vrolijkheid, eigenwijsheid en zijn liefde voor alles en iedereen om hem heen. Zijn nieuwe maatje “Koos de kat” is nog niet altijd even overtuigd van Snowie zijn goede bedoelingen, maar iedere dag gaat het weer een stukje beter. En met het campingseizoen die begonnen is, staan er een hele boel leuke dingen voor Snowie op het programma.

Maar beter kunnen wij Snowie niet omschrijven, dan  Truus en Dorien zelf: “Hij verovert vele harten, zowel van honden als mensen. Het is een echte charmeur!”.