Lola

 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Categorie: Huisje gezocht hond
 • Naam: Lola
 • Soort dier: Hond
 • Geslacht: Teefje
 • Ras: Waarschijnlijk kruising Chihuahua/teckel
 • Leeftijd: 5 mei 2012 (7 jaar)
 • Gecastreerd/Gesteriliseerd: Gesteriliseerd
 • Gechipt: Ja
 • Gechipt: Ja
 • Kan bij katten: Ja
 • Kan bij honden: Ja, mits niet opdringering en/of dominant
 • Kan bij kinderen: Nee, tenzij oudere (rustigere) kinderen die haar echt met rust laten
 • Speciale zorg: Nee
 • Kan alleen thuis zijn: Ja
 • Kan mee in de auto: Ja
 • Basiscommando's:
 • Zindelijk: Ja
 • Waaks: Nee, misschien een keer een blaf als de deurbel gaat
 • Loslopen: Ja

Soms verkeer je als eigenaar in een positie waarin je jouw geliefde maatje nog zo graag bij je wilt houden, maar dat dit simpelweg niet meer gaat. Dit geldt helaas ook voor Lola’s baasje. Haar verhaal is verdrietig en ze wil Lola helemaal niet kwijt, maar haar situatie laat de verzorging van Lola simpelweg niet meer toe.

Nu hadden wij Lola al binnen enkele dagen na overname geplaatst, maar helaas hebben wij haar exact een week later weer op moeten halen. Wij en het nieuwe baasje waren er echt 100% van overtuigd dat zij de ideale match waren, maar dit was toch niet het geval. Het nieuwe baasje bleek door omstandigheden niet het geduld voor Lola te hebben om haar op een rustige en niet opdringerige wijze te benaderen. Ze bedoelde het goed, maar legde simpelweg teveel druk. Hierdoor heeft Lola haar een paar keer gebeten en is zij dus nu weer terug bij ons.

Lola is een hele mooie, goed verzorgde, kleine maar pittige Roemeense dame! Ze is echt heel lief en aanhankelijk, maar ze is daarnaast ook heel onzeker. Dit zal deels komen door haar rugzakje vanuit Roemenië, maar deels door haar opvoeding hier in Nederland. Heel veel dingen zijn zo spannend voor haar, wat komt doordat ze gewoon niet veel gewend is. Dit kan resulteren in happen. Ze waarschuwt je hier overigens wel echt heel duidelijk voor.

Wat wij van haar geleerd hebben in de 1e paar dagen dat ze bij ons is:
– Aai haar niet als zij jou daar niet toe heeft uitgenodigd. Ze waarschuwt je overduidelijk (wegkijken, aanstaren, lipje optrekken, grommen), dus forceer dit niet.
– Lola beschermt “haar” eten en kauwbotjes. Respecteer haar persoonlijke cirkel en geef het eten op een plek waar ze niet lastig gevallen wordt.
– Als ze in haar mand ligt, aai haar niet en probeer haar ook niet aan te halen. Dit vindt ze onprettig en ze gaat meteen over tot grommen.
– Ze zal als ze in haar mand ligt niet altijd even vrolijk met je naar buiten willen. Met een lijntje die je als een soort van lasso om haar nek manoevreert krijg ja haar echter gemakkelijk
uit haar mand. Daarna kun je haar op een rustige manier alsnog aanlijnen, wat ze goed accepteert.
– Binnenshuis laat ze andere honden niet al te dicht in haar buurt komen. Hoe rustiger de andere hond, hoe meer ze toelaat. Buitenshuis is ze veel gemakkelijker/toegankelijker.
– Traplopen binnenshuis kan ze wel, maar doet ze niet. Traplopen buitenshuis doet ze zonder problemen.
– Gaat graag mee in de auto.
– Ze is bang voor vuurwerk.

Wat wij van haar geleerd hebben na de 1e paar dagen:
– Ze bijt/hapt niet als je haar grenzen respecteert. Ze heeft niet 1 x naar ons gehapt, laat staan dat ze ons gebeten heeft, simpelweg omdat we haar tot niets dwingen. Houd afstand, totdat zij
die overbrugt.
– Ze wil heel graag bij je zijn, vindt het heerlijk om te kroelen en ze ligt graag op je schoot. Haar staart kwispelt als je haar aandacht vraagt en als je door je knieën gaat duwt ze haar
hoofd in je handen. Als ze je gaat vertrouwen kan je haar dus uitnodigen tot een heerlijke knuffelpartij, welke ze zelden aan zich voorbij laat gaan. Ook ontvangt en krijgt ze graag kusjes.
– Hoe blijer ze wordt hoe speelser ze ook wordt. Speeltjes vindt ze echt heel raar, maar een beetje donderjagen met je handen doet ze graag en heel voorzichtig.
– Je mag Lola voeren vanuit je hand (brokken, snoepjes en kauwbotjes). Als ze echter een botje al heeft, dan zal ze die verdedigen.
– Als je Lola roept komt ze direct. Wandelen doet ze graag, dus geen gedoe meer om haar uit haar mand te krijgen. Vrolijk kwispelend laat ze zich aanlijnen.
– Haar persoonlijke cirkel wordt kleiner, dus als ze in haar mand ligt kun je dichterbij komen. Ook andere dieren. Echter, nog steeds niet betrouwbaar genoeg om aan te halen.
– Rustige honden staat ze zonder problemen toe en ze zoekt hen nu ook zelf op. Grotere wat lompere honden zijn ook oke, maar houdt ze toch liever nog op enige afstand.
– Buitenshuis is ze sociaal naar mens en dier.
– Ze wordt superblij (heel subtiel uitgelegd) van wandelen in het bos (los). Ze krijgt dan echt een race-bui, waar ze keihard heen en weer gaat rennen. Overduidelijk dolblij.
– Al spelend ging ze ineens op haar rug liggen en vond het heerlijk als je haar over haar buikje kriebelde. Dit is een kwetsbare positie voor een hond, maar ze was helemaal in haar sas.

Kort samen gevat: na een week bij ons kunnen we niet anders concluderen dat Lola een super leuk gezinslid is. Ze moet simpelweg de kans krijgen je te leren vertrouwen en dat gaat supersnel als je haar die kans ook daadwerkelijk geeft. De oorspronkelijke eigenaresse geeft ook aan dat ook zij de tijd heeft moeten nemen om Lola’s vertrouwen te winnen, maar als je die eenmaal gekregen hebt, heb je een maatje voor het leven. Daarnaast hebben we de uitlaatservice gesproken die Lola regelmatig uitliet. Ook zij geeft aan dat Lola altijd heel gemakkelijk was en nooit uit heeft proberen te halen. Geef je Lola dus de respect die ze verdient, dan krijg je die respect terug.

Wie zou haar gouden baasje kunnen zijn;
– Een gezin zonder kinderen of oudere kinderen die heel goed de spelregels kennen.
– Een gezin zonder opdringerige of dominante honden. Als jouw hond dus sociaal is en niet de regels uitmaakt thuis, vindt ze het leven in een roedel heel leuk.
– Een gezin die echt de tijd wil nemen voor haar. Ze laat heel snel goed gedrag zien, maar blijft voorlopig nog wel even “work in progress”.
– Een gezin die enige hondenkennis heeft en dus hondentaal kan lezen.
– Een gezin die welwillend is onze adviezen op te volgen.

Bent u ondanks haar gebruiksaanwijzing ook helemaal verliefd geworden op Lola, neemt u dan vooral contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 06-24667348 of via het mailadres adoptiehond@zuiderzeezwerfdieren.nl. Houdt u rekening met plaatsingskosten van EUR 120,- + eventueel een extra donatie.