Lola

 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Portfolio
 • Categorie: Succesverhalen hond
 • Naam: Lola
 • Soort dier: Hond
 • Geslacht: Teefje
 • Ras: Kruising Chihuahua
 • Leeftijd: 5 mei 2012 (7 jaar)
 • Gecastreerd/Gesteriliseerd: Gesteriliseerd
 • Gechipt: Ja
 • Gechipt: Ja
 • Kan bij katten: Ja
 • Kan bij honden: Ja, mits niet opdringering en/of dominant
 • Kan bij kinderen: Nee, tenzij oudere (rustigere) kinderen die haar echt met rust laten
 • Speciale zorg: Nee
 • Kan alleen thuis zijn: Ja
 • Kan mee in de auto: Ja
 • Zindelijk: Ja
 • Waaks: Ze blaft als de deurbel gaat
 • Loslopen: Ja

Lola is zaterdag 7 december 2019 geplaatst bij een heel fijn gezin. Een wat ouder paar die van plan zijn van alles met haar te doen. Mee in de scootmobiel, lekker wandelen, maar vooral heel veel knuffelen. Uiteraard nemen ze de tijd voor haar om te wennen en hen te vertrouwen. Heel veel plezier Lola, je verdient dit gouden mandje zo!

——

Soms verkeer je als eigenaar in een positie waarin je jouw geliefde maatje nog zo graag bij je wilt houden, maar dat dit simpelweg niet meer gaat. Dit geldt helaas ook voor Lola’s baasje. Haar verhaal is verdrietig en ze wil Lola helemaal niet kwijt, maar haar situatie laat de verzorging van Lola simpelweg niet meer toe.

Nu hadden wij Lola al binnen enkele dagen na overname geplaatst, maar helaas hebben wij haar exact een week later weer op moeten halen. Wij en het nieuwe baasje waren er echt 100% van overtuigd dat zij de ideale match waren, maar dit bleek toch niet het geval. Het nieuwe baasje kon door omstandigheden niet het geduld voor Lola opbrengen haar op een rustige en niet opdringerige wijze te benaderen. Ze bedoelde het goed, maar legde simpelweg teveel druk. Hierdoor heeft Lola haar een paar keer gebeten en is zij dus nu weer terug bij ons.

Lola is een hele mooie, goed verzorgde, kleine maar pittige Roemeense dame! Ze is echt heel lief en aanhankelijk, maar ze is daarnaast ook heel onzeker. Dit zal deels komen door haar rugzakje vanuit Roemenië, maar deels door haar opvoeding hier in Nederland. Heel veel dingen zijn zo spannend voor haar, wat komt doordat ze gewoon niet veel gewend is. Dit kan resulteren in happen. Ze waarschuwt je hier overigens wel echt heel duidelijk voor.

Wat wij van haar geleerd hebben in de 1e paar dagen dat ze bij ons is:
– Let op haar niet te missen waarschuwingen (wegkijken, aanstaren, lipje optrekken, grommen) en forceer niets. Het is heel lastig om Lola niet te willen aaien (wij weten het als geen ander),
maar de 1e paar dagen moet je dit alleen doen op haar uitnodiging.
– Aanlijnen is voor haar spannend, maar als je haar rustig en beheerst benaderd, kan je haar zonder problemen aanlijnen.
– Ze wil niet aangehaald worden als ze in haar mand ligt. Ook hier waarschuwt ze overduidelijk. Respecteer dit.
– Ze is heftig rond voer, snoepjes en kauwbotjes. Je mag haar wel voeren, maar zodra ze iets heeft en jij komt er later bij, slaat het om in voedselnijd.
– Ze is bang voor vuurwerk.
– Onze honden in huis vindt ze spannend, maar accepteert ze wel. Ze weet zich ook goed te gedragen in een roedel. Buitenshuis geen problemen.
– Ze kan goed alleen thuis zijn.
– ’s Nachts slaapt ze alleen beneden, wat voor haar geen enkel probleem is.
– Ze gaat graag mee in de auto.

Wat wij van haar geleerd hebben na ongeveer 1 á 2 weken:
– Ze wil heel graag bij je zijn, vindt het heerlijk om te kroelen/knuffelen en dit hoeft niet meer alleen op haar uitnodiging. Haar staart kwispelt als je haar aandacht vraagt en als je door
je knieën gaat duwt ze haar kop in je handen. Als ze je gaat vertrouwen kan je haar dus uitnodigen tot een heerlijke knuffelpartij, welke ze zelden aan zich voorbij laat gaan. Ook ontvangt
en krijgt ze graag kusjes. Ze is hier ronduit betrouwbaar in.
– Hoe blijer ze wordt hoe speelser ze ook wordt. Speeltjes vindt ze echt heel raar, maar een beetje donderjagen met je handen doet ze graag en heel voorzichtig.
– Lola reageert niet meer als je bij haar voerbak komt. Een kauwbotje is echter nog steeds een dingetje, hier werken wij uiteraard aan.
– Als je Lola roept komt ze direct. Wandelen doet ze heel graag en ze laat zich vrolijk kwispelend aanlijnen.
– Haar persoonlijke cirkel in haar mand wordt kleiner, dus als ze in haar mand ligt kun je dichterbij komen. Soms mag je haar zelfs een aai over haar bol geven. Wij dwingen dit echter verder
niet af. Dit heeft met vertrouwen te maken en zal naarmate de tijd verstrijkt steeds minder een issue voor haar zijn.
– Onze honden zijn niet spannend meer. Ze zoekt hen nu zelfs op en schroomt ook niet hen af en toe uit te dagen.
– Buitenshuis is ze sociaal naar mens en dier.
– Ze wordt superblij (heel subtiel uitgelegd) van wandelen in het bos (los). Ze krijgt dan echt een race-bui, waar ze keihard heen en weer gaat rennen. Overduidelijk dolblij.
– Al spelend ging ze ineens op haar rug liggen en vond het heerlijk als je haar over haar buikje kriebelde. Dit is een kwetsbare positie voor een hond, maar ze was helemaal in haar sas.
– Inenting en controle bij dierenarts verliep zeer goed. Ze liet alles zonder problemen toe.
– Ze kan traplopen. Buitenshuis zonder problemen, binnenshuis toch wel spannend. Je hoeft haar echter alleen een beetje te begeleiden, tillen is niet nodig.
– We mogen haar optillen.

Kort samen gevat: we kunnen niet anders concluderen dan dat Lola een super leuk gezinslid is. Ze moet simpelweg de kans krijgen je te leren vertrouwen en dat gaat supersnel als je haar die kans ook daadwerkelijk geeft. De oorspronkelijke eigenaresse geeft ook aan dat ook zij de tijd heeft moeten nemen om Lola’s vertrouwen te winnen, maar als je die eenmaal gekregen hebt, heb je een maatje voor het leven. Daarnaast hebben we de uitlaatservice gesproken die Lola regelmatig uitliet. Ook zij geeft aan dat Lola altijd heel gemakkelijk was en nooit uit heeft proberen te halen. Geef je Lola dus de respect die ze verdient, dan krijg je die respect terug.

Wie zou haar gouden baasje kunnen zijn;
– Een gezin zonder kinderen of oudere kinderen die goed de spelregels kennen.
– Een gezin zonder opdringerige of dominante honden. Als jouw hond dus sociaal is en thuis niet de regels uitmaakt vindt ze het leven in een roedel heel leuk.
– Een gezin die echt de tijd wil nemen voor haar. Ze laat heel snel goed en betrouwbaar gedrag zien.
– Een gezin die enige hondenkennis heeft en dus hondentaal kan lezen.
– Een gezin die welwillend is onze adviezen op te volgen.

Bent u ondanks haar gebruiksaanwijzing ook helemaal verliefd geworden op Lola, neemt u dan vooral contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 06-24667348 of via het mailadres adoptiehond@zuiderzeezwerfdieren.nl. Houdt u rekening met plaatsingskosten van EUR 120,- + eventueel een extra donatie.