Boomer

  • Portfolio
  • Portfolio
  • Portfolio
  • Categorie: Succesverhalen hond
  • Naam: Boomer
  • Soort dier: Hond
  • Geslacht: M
  • Ras: Maltezer
  • Leeftijd: 14 jaar

Boomer is geplaatst/geadopteerd!

Wij maakten voor het eerst kennis met dit blije Maltezer mannetje toen wij gevraagd werden opvang te bieden aan een hondje die thuis alleen achter gelaten was. Het baasje bleek in het ziekenhuis opgenomen te zijn en hem achter gelaten te hebben met een bak voer en water.

Boomer vond het eerst allemaal erg spannend bij het gastgezin, maar met een beetje liefde en geduld ontpopte hij zich al snel als een ongelooflijk vrolijke clown, die de harten verslond van mens en dier. Geen hond die hem niet tolereerde en geen mens die aan hem voorbij kon lopen zonder met een verliefde glimlach door te lopen. Helaas bleek al wel vrij snel dat het grootste deel van zijn tanden en kiezen getrokken moesten worden, want het gebit verkeerde echt in erbarmelijke staat. Gelukkig herstelde Boomer vliegensvlug en kon hij eindelijk pijnloos eten.

Ondertussen hadden wij contact gelegd met de eigenaresse en in goed overleg besloten dat wij het hondje tijdelijk zouden opvangen. Zodra zij weer thuis kwam, wilde ze haar hondje uiteraard graag weer terug en zo gezegd ook zo gedaan. Wij bleven contact met haar houden en Boomer wekelijks ophalen voor heerlijke lange boswandelingen waar hij zichtbaar van genoot.
Toen het moment kwam dat de eigenaresse van Boomer weer in het ziekenhuis opgenomen moest worden, zocht zij meteen contact met ons of wij Boomer opnieuw op wilden vangen. Dit keer plaatsten wij Boomer bij ons andere gastgezin, die ook binnen no-time verliefd op hem werden. Uiteindelijk, toen de eigenaresse weer terug was uit het ziekenhuis, moesten wij helaas samen met haar concluderen dat dit zo niet langer ging. In haar situatie kon zij niet goed genoeg meer zorgen voor Boomer en zij besloot dan ook hem aan ons over te dragen.

Inmiddels is Boomer geplaatst bij een fantastisch jong gezin met een 8-jarige Labrador. Hij heeft zich daar heel snel aangepast en heeft het daar ongelooflijk naar zijn zin. Nog steeds is hij het liefst zo dicht mogelijk bij zijn baasjes, maar daar hebben geen van de gezinsleden ook maar enige moeite mee.