Opvangadres St. Zuiderzee Zwerfdieren

Aanbouw kippenren
En terwijl de dagen korter worden, het weer slechter wordt, de stichting op dreef begint te raken, de kerstfair dichterbij komt en de hostelbewoners over hun trauma’s heen beginnen te komen akkert onze vaste klusser Theo op zijn dooie gemakkie door om een prachtige kippenren te realiseren. En Theo houd niet van half werk: ‘een kippenren is geen kippenren als hij niet op een duurzame oersterke basis staat.’ Het werk vordert gestaag en de aanwezigheid van Theo staat tevens garant voor geanimeerde gesprekken tijdens de koffie en de lunch. Wat is het toch fijn dat er mensen zijn die zulk zwaar werk doen uit de grond van hun hart met het leveren van duurzame kwaliteit als drijfveer. Theo je bent een topper, je werk en tomeloze inzet worden zeer gewaardeerd en de ren wordt prachtig.

aanbouwAankomst eerste kippen
Zaterdag 12 maart 2016 zijn de eerste 20 witte ex industrie kipjes gebracht. Deze witte leghoorn kippen zijn zo’n 14 maanden oud en leveren als legkip niet voldoende geld meer op. Ze zijn volop bezig te wennen aan hun nieuwe onderkomen, scharrelen er flink op los en genieten van de eerste zonnestralen.
Iedere dag vinden we in het stro verse eieren, deze kunt u op het terrein van onze stichting afhalen. (er is volgens het principe geen vastgestelde prijs, iedere euro die u hiervoor wenst te betalen wordt opnieuw gebruikt voor de dieren).
Neemt u s.v.p. zelf een eierdoosje of schaaltje mee voor de eieren.

Wilt u zelf kippen adopteren lees dan hier verder.