Yuma en Yoda

Yuma en Yoda

Succes verhaal

In de tweede helft van mei 2022 zijn deze knapperts naar huis eigen huis gegaan.
Ze maken daar langzaam vorderingen en willen best graag bij hun mensen in de buurt zijn, vooral Yuma.
Door Yuma gaat Yoda nu ook een beetje spelen.
Hun mensen zijn heel blij met hen en geven ze de tijd om te wennen aan het huislijke leven.

Huisje gezocht verhaal

Al een aantal jaar worden we met regelmaat benaderd door een afvalverwerkingsbedrijf op een industrie terrein in Lelystad, omdat er meerdere (zwerf)katten zouden lopen. Van kittens tot jong volwassen dieren, van kortharig tot zelfs prachtige langharige katten, het is echt ongelooflijk..In de 2e helft van 2021 hebben we weer ruim 10 katten daar kunnen vangen. Uren waren onze vrijwilligers aan het posten en hebben daar vangkooien uitgezet. Met heel veel geduld is er dus weer een grote groep veilig bij ons binnen gebracht en deze katten worden uitgebreid medisch onderzocht, zo nodig behandeld op FIV getest, gecastreerd en gesteriliseerd en natuurlijk ontwormd, ontvlooid en meerdere keren geënt!

Een enkele kat blijkt enorm sociaal en vindt snel een nieuw huisje. De meeste van deze katten ondergaan een heel proces van socialiseren en bij de éen gaat dat sneller dan bij de ander.

Yuma (poes) en Yoda (kater), beiden 1,5 jaar oud en middel-langharig, is een prachtig koppel. Het zouden best eens broer en zus kunnen zijn, wie zal het zeggen? In elk geval zijn ze vaak bij elkaar te vinden. Ze zijn nog vrij schuw, aaien is er nog niet bij, maar we zien wel kleine stapjes vooruit. Ze zijn steeds vaker bij de vrijwilligers in de buurt en zijn nieuwsgierig. Aangezien ze nog jong zijn, komen ze met met een rustig huisje met lieve mensen vast snel verder! Een portie geduld is nog wel een vereiste, maar hoe mooi is het om deze uitdaging aan te gaan? Ook zouden we ze een huisje met (liefst veilig afgesloten) tuin gunnen. Wel is het belangrijk ze gedurende lange tijd binnen te houden, om te voorkomen dat ze weer zwervend raken.

Wie wil dit prachtige 2-tal eens komen ontmoeten? Als wij een ingevulde vragenlijst ontvangen hebben, dan neemt het plaatsingsteam spoedig contact op.

Yoda

Yoda

Yuma

Yuma

2 antwoorden
 1. Christian zegt:

  Hoi,
  Graag zou ik met jullie in contact willen komen omdat ik echt enthousiast ben geraakt.
  Zelf hebben wij een kat gehad, helaas in januari overleden.
  Na een poosje van rouw willen wij niets liever dan weer een huisdier, in dit speciaal geval 2 :-)
  Wij zouden dan ook graag kennismaken met Yuma en Yoda en natuurlijk met jullie.

  Groetjes,
  Christian en Nina

 2. Anna zegt:

  Hallo Christian en Nina,
  Bedankt voor jullie bericht.
  Zouden jullie alsjeblieft onze vragenlijst willen invullen en opsturen? Je vind deze op onze homepagina, als je op de knop ‘adopteer’ klikt. Dit formulier komt bij ons plaatsingsteam terecht, zij zullen dan een afspraak met jullie maken voor een ontmoeting.
  Hartelijke groet,
  Anna

Reacties zijn gesloten.