Vincent

Vincent

Succes verhaal

De mensen die heel veel liefde en geduld hebben, zoals we in ons gouden mand bericht beschreven, heeft Vincent gevonden!
En hoe! hij laat zich tegenwoordig zelfs aaien!

Gouden mand bericht

Deze bedeesde man is in februari 2021 gevangen bij een vangactie in Emmeloord. Toen hij bij ons binnen kwam was hij echt vreselijk bang en dit uitte zich in blazen en zelf af een toe een uitval doen naar mensen als zij te dicht in zijn buurt kwamen. Maar wie goed keek, zag ook nog iets anders in de blik van deze kater, namelijk zachtmoedigheid. Omdat zijn lange haren lange tijd niet verzorgd waren moest hij geschoren worden zodat hij er nu een beetje uitziet als een mini leeuwtje.

Vincent heeft, sinds hij bij ons is gekomen, stapjes vooruit gezet. Hij blijft nu liggen als je in zijn buurt gaat zitten en kijkt met zacht knipperende ogen naar je. Maar aaien of te dichtbij komen is nog echt een brug te ver. Met andere katten is Vincent sociaal. Hij zoekt het niet op, maar wij hebben hem nog nooit op enige agressie naar andere katten kunnen betrappen. Vincent verblijft het liefste buiten in de ren, hoewel hij af en toe ook wel binnen komt om te eten. Daarom zochten wij voor Vincent een plek waar hij naar buiten kan in een afgezette tuin. Met mensen die heel veel liefde en geduld hebben en die het niet erg vinden dat deze man zich (nog) niet laat aaien. Mensen die gewoon genieten van zijn aanwezigheid en zijn lieve knipperende ogen. Wel moet zijn vacht met regelmaat verzorgd, het liefst gekamd. Het zou dus heel fijn zijn als het op termijn lukt om het wel te aaien.