Tyler

Tyler

Een aantal jaar geleden is Tyler gevangen bij het kunstwerk van de hurkende man, al vrij snel daarna is hij geadopteerd. Helaas heeft deze adoptie niet goed uitgepakt en is hij na een aantal jaar en een omweg via nog een ander huis weer terug bij ons.

Tyler is een schat van een dier, hij houdt heel erg van aaien en zoekt mensen echt op. Van andere katten is hij niet zo gecharmeerd, hij heeft het dan ook lastig bij ons in het hostel en is hard op zoek naar een eigen huis.

Als katten bij ons binnen komen krijgen ze altijd eerst een medische check, uit de check kwam naar voren dat hij een verdikte hartspier heeft. Daarvoor heeft hij nu medicatie en daar zal hij voor de rest van z’n leven op moeten blijven. Een kwart pilletje per dag, dat hij fijngemaakt in een klein beetje Gourmet mousse heerlijk op eet.

Voor Tyler zoeken we een huis waar hij veel aandacht, rust en onvoorwaardelijke liefde krijgt. Bijvoorkeur een rustig huishouden zonder kleine kinderen en andere huisdieren.

Hieronder het verhaal over de vangactie een aantal jaar geleden:

Kennen jullie dat hele grote mensenbeeld van die hurkende meneer, net na de sluizen? Nou, op dat terrein ben ik in 2018 gevonden. Omdat er ook een bouwterrein was en er een boel rommel stond, kon ik mn vege kattenlijf goed verstoppen daar. Als de werkmensen dan weg waren kon ik op zoek naar voedsel en de beste slaapplek. Want onder zulke stressvolle omstandigheden is een goede nachtrust natuurlijk wel een must.
Op een dag kwamen er mensen die ik er overdag niet zag. Ze keken het hele terrein af, geen idee wat ze kwamen doen. Ik zorgde dus wel zover mogelijk bij ze vandaan te blijven.
Maar ik begon ze steeds vaker te zien; er moest wel iets heel bijzonders zijn daar waardoor ze steeds terug kwamen.
Langzaamaan begon het tot mn kattenbrein door te dringen dat ze misschien voor mij kwamen. Als ze dan weg waren dan vond ik namelijk eten, altijd op de zelfde plek. Op een dag stond er weer een bak met eten, deze keer in een rare kooi. Ik vloog op het eten af en tegelijkertijd schrok ik me een ongeluk; achter me klapte er wat naar beneden en zat ik vast in dat ding.
Na een tijd kwamen diezelfde mensen weer die ik steeds zag; zij waren zichtbaar blij; ik hoorde ze zeggen; eindelijk na 2 maanden hebben we hem!
Toch voelde ik aan mn kattenwater dat het goed zat. Stressvol was het natuurlijk wel, ze stopten me met kooi en al in een auto en ik werd er uitgehaald in een gebouw.
Maar daar mocht ik uit de kooi en een lieve mevrouw zei me dat het allemaal goed kwam. En ik geloofde haar! Ik was zo blij, dat ik haar eens flink geknuffeld heb.
Wat had ik dat gemist!

En vanaf die tijd is zijn kattenleventje enorm verandert.
En toen hij helemaal gezond bleek mocht hij geadopteerd worden.
Helaas bleek deze adoptie toch niet zo’n succes als in eerste instantie gedacht werd en is Tyler nu terug bij ons.


Stichting foto’s

TylerTyler