timon

Timon

Succesverhaal

“Zo loop je nog op straat met zere tanden en zo woon je in een warm huis met lieve mensen en minimensen én een heel chique naam! Ook ik kom van de straat en ik was chagrijnig want ik had een dikke vette ontsteking in mijn mond. Heel zeer deed dat. Toen ik ook nog werd opgepakt en in een kleine cel werd gestopt had ik helemaal de pest in.
Maar op een dag werd ik daar wakker nadat ik als een blok had geslapen en ik had ineens veel minder pijn. Misschien is dit wel een goeie plek om te zijn! En dat was ook zo, want mijn cel mocht uiteindelijk gewoon open en daar buiten had je heel veel lieve mensen die me wilden aaien en voeren enzo. Het betere werk! Ik vond het wel een beetje jammer dat er daar ook veel andere katten waren, want dat gaat zó van mijn aandacht af.
Maar nu zit het nog veel snorderer, want sinds kort heb ik mijn eigen huis met mensen voor mij helemaal alleen. Dat heb ik het allerliefst, ben ik achter, maar wist ik veel dat zoiets bestond?! Ze hebben hier drie kindertjesmensen en die knuffel ik het liefst de hele dag en ook bij de grote mensenmensen ben ik niet weg te slaan. Ik weet vaak niet wie ik als eerste moet knuffelen, zoveel keus heb ik nu! En als ik even moet ronken mag ik overal liggen. Ook al zoveel opties, want hier ligt álles heerlijk!
Denk maar niet dat ik hier ooit vrijwillig wegga. Denk dat maar niet.”

Timon

Timon

Timon


Stichtingverhaal

Lieve Timon zwierf samen met Pumba ergens in Emmeloord. Dankzij de Dierenambulance Noord Veluwe zijn deze 2 jongens gered en naar ons toe gebracht. Aanvankelijk moest Timon niets van mensen hebben… Ook had hij nog eens een ontsteking in z’n bekje dus heel lekker in z’n vel zat hij ook niet. Tijdens zijn eerste weken in het hostel en in de quarantaine is Timon hersteld van z’n ontsteking. Van mensen moest hij nog steeds niet heel veel hebben, maar inmiddels is deze man helemaal ontdooit! Dat ging eigenlijk zelf wonderbaarlijk snel voor ex-zwerver begrippen… Bij het schoonmaken van zijn hok wilde hij al heel snel lekker knuffelen en aangehaald worden!

Inmiddels loopt Timon bij de rest van de katten en bijzonder is het om te zien hoe hij als ex-zwerver zijn weg heeft gevonden tussen al het andere poezenvolk en ons mensen. Hij heeft zich ontpopt als een ware knuffelkoning! Heerlijk vindt hij die aandacht van de mensen. En op schoot liggen hoort daar dus ook gewoon bij, daar doet deze meneer niet moeilijk over!