Syp en Douwe

Syp en Douwe

Succesverhaal

Begin september 2016 zijn deze twee ondeugende jongens bij ons komen wonen en daar zijn wij super blij mee!
Allebei hebben ze veel tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe thuis en baasjes. Ze hebben nogal wat meegemaakt (heftige geschiedenis!) dus dit kan wel even duren… Gelukkig hebben wij heel veel geduld voor beide heren en krijgen ze de tijd om hun draai te vinden.
De sportkamer hebben we voor ze ingericht om ze het helemaal naar de zin te maken. Hopelijk helpt het Douwe en Syp om zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen.
Lange tijd hebben ze bij Stichting Zuiderzee Zwerfdieren gewoond met meerdere wees vriendjes en vriendinnetjes. Ze werden daar door lieve mensen (vrijwilligers) verzorgd die in de loop der tijd het vertrouwen van Douwe en Syp hebben gekregen. Nu is het onze taak om ze dat vertrouwen te geven en ze gelukkig te maken.
De eerste paar dagen waren beide heren behoorlijk gestrest. Daarom hebben vrijwilligers van de Stichting mandjes gebracht waar de geur van het tehuis in zat en natuurlijk om ze gelijk even een geruststellende aai over de bol te geven.
Elke dag wennen ze ietsje meer aan ons en hun nieuwe huis. De eerste 2 weken kwamen ze eigenlijk alleen ’s avonds tot leven. Overdag lagen ze voornamelijk samen in het reismandje te snurken, maar zodra de zon onder was kwamen ze de boel spelend en stoeiend verkennen. Af en toe kwamen we bij ze kijken, doken ze weg en keken je met grote, verschrikte ogen aan.
Dat is gelukkig nu anders….. een aantal weken verder voelen ze zich helemaal thuis! Douwe wil nog niet aangehaald worden, maar begroet ons ’s morgens door nieuwsgierig naar je toe te komen lopen door aan de hand te snuffelen. Sypje kan er geen genoeg van krijgen. Aandacht vindt hij heerlijk en als we hem aankijken en met hem praten miauwt hij enorm schattig terug!
Kortom: het zijn heerlijke schavuiten en we gaan enorm van ze genieten!
P.s. Mocht je het leuk vinden om Syp en Douwe te blijven volgen? Ze hebben hun eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/huisje.weltevree.3

Verhaal Syp&Douwe

Wij zijn Syp & Douwe.

Samen zitten we alweer een tijdje in de hostel hier. We hadden een behoorlijk zware tijd achter de rug en hadden beiden een oogprobleem. Bij Douwe moest het oog er zelfs uit.
Gelukkig hadden we elkaar om troost bij te zoeken. Sindsdien zijn we dikke vriendjes en kunnen we eigenlijk niet meer zonder elkaar. Je ziet ons vaak samen, binnen of buiten in die fantastische ren die we sinds kort hebben. Maar ook slapen we samen, zoals jullie op de foto kunnen zien. Onze wens is een fijn en rustig thuis waar we onszelf kunnen zijn. Ook al zijn we een stuk opgeknapt, je moet een beetje geduld met ons hebben en ons de tijd geven om jullie mensen te kunnen vertrouwen. Maar daar zijn we al behoorlijk in gegroeid hoor! Verder is onze grootste wens samen te blijven, want een leven zonder elkaar kunnen wij ons niet meer voorstellen.

Extra info Douwe:

Onze lieve Douwe is een boerderijkat uit een vangproject uit een andere provincie. Het is geen katje wat zonder handschoenen aangepakt kon worden en het heeft ruim twee maanden geduurd voor hij gevangen was. En dat is ook logisch. Zijn oog was helemaal ontstoken en het leed was groot. Helaas konden we het oog niet redden maar de ontsteking is verholpen en de wond goed geheeld. Met zijn zachte piepmiauwtjes maakt hij zich kenbaar en hoewel hij nog erg schichting is kruipt hij al langzaam uit zijn schulp. Mensen zijn interessant maar nog wel een beetje spannend. Maar ook in dit geval heelt tijd en liefde alle wonden. Ook de goede zorgen van Dr Duty helpen erg goed. En hoewel het erg goed gaat met Douwe is een eigen huisje natuurlijk altijd het best.

Extra info Syp:

Een groep van ongeveer 6 achtergelaten katten zijn opgevangen. Een aantal daarvan zijn op andere locaties opgevangen maar Syp is bij ons terecht gekomen. Syp had last van zijn derde ooglid en was daardoor erg sacherijnig. Moeilijk te benaderen en hij sloeg naar alles wat in de buurt kwam. Onze dierenarts heeft hem geholpen aan dat ooglid maar het was niet zonder slag of stoot genezen. Een flinke kuur er achteraan deed gelukkig de truc en na een lange periode in de quarantaine kwam ineens de omslag. Syp liet ons weten dat hij aandacht wilde en dat hij wilde spelen. En hoe groot en agressief hij leek toen hij sacherijnig om zich heen sloeg zo schattig en speels is hij nu. Af en toe is hij nog wat schrikachtig maar voor het grootste gedeelte is hij knuffelig en speels en doet hij het erg leuk met de anderen samen. Ook dit is een erge lieve kat die een eigen huisje vreselijk zou waarderen. Kom je snel eens kijken?

Syp en DouweSyp en Douwe