swiffie

Swiffie

Succesverhaal

“De Dik Voormekaar Show, dat is ons leven nu. Mijn maat Jerry ken ik van de opvang en hij woonde al op de boerderij, maar toen mocht ik, Swiffie, daar ook intrekken. Nah, ik wist niet wat ik zag! Een heel erf voor ons alleen! En Snoopy natuurlijk, want die woonde hier al. Met z’n drieën vermaken we ons opperbest.
Ik heb ook een hele nieuwe naam gekregen en ga nu door het leven als Wifi. Past wel bij me, vind ik. De hele dag wandel ik wat rond op mijn drie pootjes, slacht zo nu en dan een opstandige muis en verder doe ik heerlijk rustig aan, samen met Jerry en Snoopy.
In het begin waren we nog niet zo stoer, moet ik er wel bij zeggen. Zowel ik als Jerry zijn best wel dikke schijterds omdat we nogal veel hebben meegemaakt, dus we wisten allebei niet goed hoe we het hadden. Gelukkig is oudgediende Snoopy een doorgewinterde boerderijkat en die nam ons onder zijn hoede en leerde ons de kneepjes van het boerderijvak. En, ook niet onbelangrijk; waar en wanneer het schafttijd is!
Inmiddels weten wij van de hoed tot de rand en staan wij altijd op tijd paraat voor ons hapje in de schuur. Dan racen we met zijn drieën achter onze Femia aan en ik ben altijd als eerste bij een bakje. Ik heb dan wel drie poten, maar ik ben sneller dan de wind. Als het moet. Na ons schransfestijn gaan we weer vrolijk de boer op – zoals het ware boerderijkatten betaamt – om ons terrein te beschermen tegen onverlaten. Ah, het boerenleven; wij willen nooit meer anders!”

Stichting verhaal

Swiffie, een ex-zwervertje uit Swifterbant van ruim 2 jaar oud, is al wat langer bij ons woonachtig en heeft inmiddels in haar korte leventje nogal wat meegemaakt. Ze is samen met haar kittens gevonden in een tuin. De kittens hebben inmiddels al lang een nieuw huisje en ook Swiffie is even geplaatst geweest. Helaas ging deze plaatsing niet goed en is ze bij ons teruggekomen. Tot overmaat van ramp bleek Swiffie ook nog een ernstige heup- en knie afwijking te hebben (Patella Luxatie), dat resulteerde in een knieschijf die los schoot. Hierdoor had ze enorme pijnen en liep ze mank of sleepte met haar achterpootje. Uiteindelijk is in goed overlegd met diverse specialisten besloten haar achterpootje te amputeren.

Na al deze ellende die ze heeft meegemaakt, wordt het nu wel eens tijd voor positieve zaken! Nu is Swiffie nog niet heel erg gecharmeerd van mensen, vindt aandacht nog steeds heel eng, maar we gunnen het haar zo enorm dat ze eindelijk eens haar eigen warme huisje zal krijgen… Omdat ze nog steeds angstig is, zoeken we dan ook een baasje die haar rustig de tijd wil geven om te wennen. Er moeten niet direct wonderen worden verwacht, maar met rust en geduld gaat het vast goed komen. Swiffie kijkt uit naar een serieuze ontmoeting!
swiffie