Sven-en-Rover

Sven en Rover

Succesverhaal

“Kent u die Engelse serie ‘Schone Schijn’? Wij zijn vernoemd naar twee mensen die daarin te zien zijn. Wat een eer voor hen. Wij wonen nu in Haarlem bij onze Debby en wat een leven doen wij leven!
Maar dat had wel wat pootjes in de aarde. Wij kwamen allebei van de straat maar niet samen. Pas in de opvang werden OnslowRover en ik, RichardSven, vrienden voor het leven. Het klikte eigenlijk meteen, wat best bijzonder is want mijn ervaring op straat heeft mij geleerd dat andere katten alleen maar de kaas van je brood willen eten, maar niet OnslowRover. Toen bleek dat we ook nog allebei FIV (Feline Immuno-deficientie Virus) onder de harige leden hadden en dus veel op elkaar aangewezen waren, was onze platonische liefde bezegeld.
Op een werkelijk kathete dag kwam daar ineens Debby, die van ons bleek te zijn, om ons mee te nemen. Denk maar niet dat het zonder slag of stoot ging hoor, inmiddels zijn wij heertjes maar toen waren we vooral doodsbang. Het werd ons een rit. Ik was al snel losgebroken en zat al nattig – ik zeg het maar eerlijk: ik moest ervan plassen en zweten en kwijlen – te krijsen op de hoedenplank. Het was niet mijn beste moment. En OnslowRover had een poepje gedaan. Ook dat nog. We waren allebei bang dat onze Debby rechtsomkeert zou maken om ons te ruilen voor wat minder hysterische modellen, maar nee; ze was heel lief en geduldig tegen ons. Dit is ons mens, besefte ik me toen. Dus kwam ik voorzichtig naast haar op de autobank zitten. Ik vond het meteen minder eng en vreselijk en sindsdien is het aan tussen ons.
Die rit was helemaal het waard want daarna mochten we wonen in een prachtig huis met onze Debby en daar hebben we het heerlijk. We liggen graag tegen haar aan terwijl ze ons kriebelt, we maken op vakkundige wijze de ren onveilig en krijgen altijd heerlijk te eten… Wij lusten eigenlijk best alles, zijn we achter, en als mensen even de andere kant op kijken is het van ons. Soms zijn daar wat misverstanden over, wat begrijpelijk is want alle begin is moeilijk, maar geloof ons: als je niet op je eten let is het voor de poes. Dat is een regel waar Debby soms wat moeite mee heeft, maar we leren het haar wel. We zullen net zo geduldig met haar zijn als zij met ons is.”


 

 


Stichting verhaal

Een prachtig duo, Sven en Rover!

Ze hebben vriendschap in het hostel gesloten en dat terwijl ze op straat hebben geleefd, op totaal verschillende plekken. We zien het vaker gebeuren en elke keer is het weer bijzonder dat 2 ex-straatkatten zich zo aan elkaar kunnen gaan hechten.
Allereerst prachtige lieve Sven, ongeveer 3 jaar oud, een grote knuffelkater, dat is hij! Sven heeft in het begin erg moeten wennen, was bang, maar als wij hem benaderde zagen we al snel dat hij toch wel heel erg genoot van alle aandacht. Inmiddels is hij wat verder is z’n socialisatieproces en kan hij knuffelen, kopjes geven en spinnen als de beste! Gewoon een echt leuke kater! Zijn grote vriend in het hostel is Rover, evenals hij een prachtige kater!
Rover is in januari als ex-zwerver en wilde kat bij ons binnengekomen. In de quarantaine was hij boos, bang, moeilijk benaderbaar, eigenlijk zo’n beetje alles wat hem nou niet bepaald de leukste bewoner van het hostel maakte. Hij vond alles vreselijk eng, maar vooral zijn verzorgers! Maar als iemand een gedaantewisseling heeft ondergaan, dan is het Rover wel. En nog binnen een korte tijd ook, echt zo bijzonder… Hij is nu, evenals Sven, een groot liefhebber van aandacht! Zowel van z’n vriendje dus, maar zeer zeker ook van ons vrijwilligers!!! Hij komt gewoon, heel ontspannen naar ons toegelopen, zo van..” aandacht”, ja, ja, laat maar komen die aaitjes, ik vind het leuk”!
Sven en Rover slapen inmiddels samen, spelen samen en eten samen! Samen is tenslotte veel gezelliger dan alleen, toch?! Beide heren zijn besmet met het FIV-virus, maar hebben hier totaal geen last van. Ze gaan eigenlijk gewoon als mooie gezonde katers door het leven! Kortom, u raadt het al, wij zoeken voor Sven en Rover een huisje, met eventueel een afgesloten tuin, waar ze heerlijk verder van elkaars gezelschap kunnen gaan genieten, en natuurlijk van u!! Wie o wie wil dit setje ontmoeten?

Sven en Rover lijden aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hem een fijn huis zonder andere dieren, waar hij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kan. Wel kan hij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.

Sven en Rover2