Stormy

Succesverhaal

Kattebel van Sparrow en Stormy:
“’Want wij zijn vrienden voor het leven. Kameraden tot de laatste dag. Vrienden voor het leven, als ’t kan, als ’t lukt, als het mag. Soms is er wel onenigheid, maar dat duurt gewoon maar even. Ondanks alles zijn we vrienden voor het leeeeeeeeven.’ Ik en mijn vriend Stormy, echt!
Ik had ooit mensen maar die gingen ergens anders wonen en zijn mij denk ik vergeten mee te nemen. Ik werd op gegeven moment gevangen en naar een asiel gebracht, maar dat vond ik niks. Werd ik kattig van. Toen hebben ze me terug op straat gezet. Gezellig is anders, maar ik ben een bikkel dus ik red me wel. Nou, en toen werd ik weer gevangen en toen naar de stichting gebracht. Daar kreeg ik zoveel aandacht en liefde dat ik niet wist hoe ik het had. Ik vond het maar vreemd allemaal, maar ik ben ook maar een kat: ik smolt van de hoeveelheid liefde die ik daar kreeg. Alleen dat met die borstel, dat hoeft van mij niet.
Daar ontmoette ik ook Stormy, mijn vriend voor het leven. Hij is een ex-zwerver dus hij denkt dat hij cool is. Hij is ook wel cool. Samen speelden we ons gek en we zochten elkaar veel op, dus toen besloten onze stichtingverzorgtypes dat we alleen samen naar een nieuw huisje mochten. Daar hadden wij best een harde kop in, want wij zijn geen makkelijke patronen en ook nog met zijn tweeën. Maar toen kwam daar ineens een mevrouw en die had wel zin in ons. Wij konden het haast niet geloven. Dat durf je ook haast niet hé, als je zo’n achtergrond hebt als wij.
Maar nu geloven wij helemaal. Onze mevrouw heeft heel veel geduld en snapt dat wij niet over 1 nacht ijs durven gaan. Eerst kregen we onze eigen kamer, dat vonden wij al heel sjiek, en nu mogen we in haar hele huis! Daar is zoveel te doen, niet te geloven. Ik kom vaak een aaitje halen bij mijn mevrouw, maar dat kan Stormy slecht hebben. Wen. Er. Maar. Aan. Soms is er wel onenigheid, dat zong ik toch al!
Ze hebben hier ook van die vliegbeesten met veren in een kooidinges, die zijn heel interessant. Wij mogen daar graag inhangen – gewoon om even aan ze te voelen, niks raars – maar dat vindt onze mevrouw niet oké. Flauw. We willen haar niet kwaad maken, dus we proberen die vliegdingessen te negeren maar dat is moeilijk want ze willen ook zelf dat we aan ze komen voelen. Ze vragen er echt om. Zelf. De hele dag. Echt hoor.
We krijgen hier van dat natte voer en dat vind ik een beetje raar spul. Hoort dat zo? Stormy vreet alles, die vetklep, dus die eet dan eerst zijn eigen bakje en gaat dan verder met die van mij. Dat staat me ook niet aan, dus nam ik een hapje en eigenlijk is het best lekker. Nu eet ik gezellig mee en als ik vol zit, mag Stormy van mij de rest opeten. Want wij zijn vrienden voor het leven. Kameraden tot de laatste dag.”

 

SparrowSparrow


Stichtingverhaal

Stormy, een prachtig 1-jarig katertje die zoals zovelen, een zwerversbestaan achter de rug heeft… Op een gegeven moment was één van de bewoners in de wijk waar Stormy rondliep, het zat. Het mannetje begon steeds magerder te worden en kon blijkbaar niet zo heel goed voor zichzelf zorgen… Gelukkig heeft de bewoner de stichting Zuiderzee Zwerfdieren ingeschakeld en heeft ons vangteam hem kunnen vangen! Inmiddels loopt Stormy los in de ruimte, tezamen met de andere katten. Hij komt gelukkig steeds meer “los”. In het begin was alles erg spannend, maar nu zoekt hij steeds meer toenadering tot de vrijwilligers. Spelen vindt hij ook geweldig, vooral met hengels! Maar in z;’n eentje vermaakt hij zich ook prima met balletjes, propjes en ander speelgoed. Inmiddels heeft hij ook vriendschap gesloten met kater Sparrow, die evenals Stormy ook nogal bang was. Maar samen durven ze het avontuur aan. Ze dagen elkaar uit en zijn vaak in elkaars buurt te vinden. Wij zijn dan ook op zoek naar een huisje waar deze 2 vrienden samen mogen gaan wonen. Wie wil ze deze kans bieden?