sparrow

Sparrow

Succesverhaal

Kattebel van Sparrow en Stormy:
“’Want wij zijn vrienden voor het leven. Kameraden tot de laatste dag. Vrienden voor het leven, als ’t kan, als ’t lukt, als het mag. Soms is er wel onenigheid, maar dat duurt gewoon maar even. Ondanks alles zijn we vrienden voor het leeeeeeeeven.’ Ik en mijn vriend Stormy, echt!
Ik had ooit mensen maar die gingen ergens anders wonen en zijn mij denk ik vergeten mee te nemen. Ik werd op gegeven moment gevangen en naar een asiel gebracht, maar dat vond ik niks. Werd ik kattig van. Toen hebben ze me terug op straat gezet. Gezellig is anders, maar ik ben een bikkel dus ik red me wel. Nou, en toen werd ik weer gevangen en toen naar de stichting gebracht. Daar kreeg ik zoveel aandacht en liefde dat ik niet wist hoe ik het had. Ik vond het maar vreemd allemaal, maar ik ben ook maar een kat: ik smolt van de hoeveelheid liefde die ik daar kreeg. Alleen dat met die borstel, dat hoeft van mij niet.
Daar ontmoette ik ook Stormy, mijn vriend voor het leven. Hij is een ex-zwerver dus hij denkt dat hij cool is. Hij is ook wel cool. Samen speelden we ons gek en we zochten elkaar veel op, dus toen besloten onze stichtingverzorgtypes dat we alleen samen naar een nieuw huisje mochten. Daar hadden wij best een harde kop in, want wij zijn geen makkelijke patronen en ook nog met zijn tweeën. Maar toen kwam daar ineens een mevrouw en die had wel zin in ons. Wij konden het haast niet geloven. Dat durf je ook haast niet hé, als je zo’n achtergrond hebt als wij.
Maar nu geloven wij helemaal. Onze mevrouw heeft heel veel geduld en snapt dat wij niet over 1 nacht ijs durven gaan. Eerst kregen we onze eigen kamer, dat vonden wij al heel sjiek, en nu mogen we in haar hele huis! Daar is zoveel te doen, niet te geloven. Ik kom vaak een aaitje halen bij mijn mevrouw, maar dat kan Stormy slecht hebben. Wen. Er. Maar. Aan. Soms is er wel onenigheid, dat zong ik toch al!
Ze hebben hier ook van die vliegbeesten met veren in een kooidinges, die zijn heel interessant. Wij mogen daar graag inhangen – gewoon om even aan ze te voelen, niks raars – maar dat vindt onze mevrouw niet oké. Flauw. We willen haar niet kwaad maken, dus we proberen die vliegdingessen te negeren maar dat is moeilijk want ze willen ook zelf dat we aan ze komen voelen. Ze vragen er echt om. Zelf. De hele dag. Echt hoor.
We krijgen hier van dat natte voer en dat vind ik een beetje raar spul. Hoort dat zo? Stormy vreet alles, die vetklep, dus die eet dan eerst zijn eigen bakje en gaat dan verder met die van mij. Dat staat me ook niet aan, dus nam ik een hapje en eigenlijk is het best lekker. Nu eet ik gezellig mee en als ik vol zit, mag Stormy van mij de rest opeten. Want wij zijn vrienden voor het leven. Kameraden tot de laatste dag.”

SparrowSparrowSparrowSparrow


Stichtingverhaal

Sparrow heeft inmiddels heel wat meegemaakt. Allereerst heeft hij gewoon heerlijk, samen met een kattenmaatje, bij mensen thuis gewoond, maar ja, mensen gingen verhuizen en u raadt het al, de poezenvriendjes lieten ze achter… Sparrow’s vriendje is uiteindelijk opgevangen door de buren, maar Sparrow bleef op straat achter en daar heeft hij wel even “gewoond”… Uiteindelijk is hij via een vangactie in een ander asiel terecht gekomen, waar hij gecastreerd is. Omdat hij inmiddels niet meer zo heel sociaal was, is hij teruggeplaatst op straat. Toen kwam de stichting in beeld en heeft zich ontfermt over Sparrow. Inmiddels zijn we een paar maanden verder met socialiseren en Sparrow heeft zich enorm ontwikkelt! Hij is speels, laat zich steeds meer zien en heeft vriendschap gesloten met maatje Stormy! Samen spelen ze er flink op los! Soms laat hij zich aaien en zelfs een borstelactie heeft hij zich laten gebeuren! Wederom dus een wonder!! Bij voorkeur zoeken we voor Sparrow een huisje waar hij samen met Stormy mag gaan wonen. Wie wil deze 2 leuke mannen adopteren?

Sparrow