Snorretje

Snorretje

Snorretje heeft samen met Malia en Donna een fantastische plek gekregen op een manege.
Helaas bereikte medio maar 2022 ons het bericht dat hij dood was aangetroffen door de dierenambulance aan de rand van het bos waar hij vlakbij woonde. Waarschijnlijk is hij gepakt door een vos of een hond.

 

 

Snorretje (7 jaar) is een typisch voorbeeld van hoe wij veel van onze katten binnenkrijgen. Na jarenlang gezworven te hebben is hij na een vangactie in Emmeloord bij ons gekomen. Het zwerversbestaan heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten bij deze jongen, maar bij de stichting worden kosten noch moeite gespaard om deze arme dieren er weer bovenop te helpen. Zijn gebit is volledig getrokken, hij is behandeld voor een zweer op zijn linkeroog, gecastreerd, geënt, behandeld tegen vlooien, nagels geknipt.

Nu is deze kater helemaal klaar voor een nieuw leven! Het is een schuwe kater, of hij ooit aan mensen zal kunnen wennen is de vraag, maar we hebben al vele wondertjes zien gebeuren. Als hij voelt dar er van hem gehouden wordt, kan hij best eens gaan veranderen. Een rustige geduldige omgeving is dan ook heel belangrijk voor hem en wellicht dat hij op termijn dan toch zal wennen aan een huisje. Een huisje met (kleine) kinderen lijkt ons geen goede optie.

Een boerderij daarentegen zien wij ook nog steeds als optie, Snorretje is graag buiten en als hij daar gewoon verzorgd wordt met een natje en droogje is dat ook prima voor hem. Een aantal maanden binnenhouden is wel een vereiste, want anders zijn we bang dat hij zo weer wegloopt…

snorretje