Snoessie

Snoessie

Succesverhaal

“Goedemorgen, Sheba en Snoessie hier. Even een reminder: wij zijn de beroemdste katten van het hostel. Na een oproep op facebook die 270.000 keer is bekeken en na honderden reacties, zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een lieve meneer thuis.
Onze situatie is uiterst bijzonder, aangezien wij dames op leeftijd zijn. 19 en 20 jaar om precies te zijn.
De verhuizing was, zoals verwacht, wel wat spannend. We verstopten ons gelijk onder de bank en lieten ons niet zien. Als de meneer uit huis was, gingen we wel in alle rust even op onderzoek uit.
Maar laat u niet foppen door onze leeftijd, dames en heren. Wij zijn veerkrachtig en verrassend jeugdig van gedrag. En ach, ook ondeugend van tijd tot tijd.
De meneer vond het waarschijnlijk iets minder leuk, maar wij hebben ons vermaakt met het servies dat op het aanrecht stond. Een klein tikje met onze poot en het viel met een gezellig gerinkel allemaal op de vloer. Joepie! Nog een keer!!
Sinds een tijdje staat de prullenbak niet meer in de keuken maar op de gang. We weten het niet zeker, maar wellicht heeft dit te maken met de stoeipartij die wij hebben gehad met de prullenbak met als hoofdprijs: een smakelijk knakworstje. Het was vast een ongelukje, dat die in de prullenbak terecht is gekomen. Gelukkig hebben wij het arme worstje gered.
Hoewel we graag rebellen met het servies en de prullenbak, is ons favoriete moment van de dag: etenstijd! Met veel kabaal onthalen we onze meneer wanneer hij iets lekkers voor ons klaarmaakt.
Het liefst knuffelen we met elkaar maar we zijn ook niet vies van een goeie aaisessie met de meneer. Lekker krabbelen achter het oor….mjammie.
We liggen graag op de bank te snurken maar als het zonnetje schijnt is de vensterbank het allerfijnst. Lekker soezen in de warme zonnestralen.
Nou wij gaan afsluiten want volgens mij wordt er net een nieuw vers theekopje op het aanrecht gezet, dat wordt weer feesten! In ieder geval is het eind goed, al goed voor deze oude dames.
Een lief kopje van uw favoriete (bejaarde) beroemde poezen.”Stichting verhaal

De 20 jarige (moeder) poes Snoessie en haar 19 jarige dochter Sheba hebben met spoed een nieuw thuis nodig voor hen samen.
Hun hele leven woonde ze bij hun meneer die stapelgek op hen was.
Twee weken geleden is hij verdrietig genoeg, komen te overlijden, en bleven de poezen alleen achter.
En er is niemand in de familie die de katten kan of wil opvangen.
2 weken hebben de katten alleen in huis gezeten, en verzorgde de buurvrouw hen.
Nergens in de asiels en opvangen was plek; ze zitten overvol.
En toen werden wij benadert het tweetal onderdak te bieden.

We vinden het zo schrijnend dat ze dit op deze leeftijd nog moeten mee maken en het doet gewoon zeer ze zo weg gekropen te zien zitten in hun mandjes. Ze zijn van slag en begrijpen er natuurlijk helemaal niets van; hun meneer weg, hun thuis en veilige omgeving weg en dan zit je ineens in een hok op een wildvreemde plek!