Simba

Simba heeft vele jaren gezworven in een wijk in Lelystad. Doordat hij af en toe gevoerd werd lukte het hem om te overleven, maar toen bewoners zagen dat zij conditie steeds verder achteruit ging hebben zij contact met ons opgenomen. En zo is Simba in ons hostel terecht gekomen.

Een van onze vaste en zeer toegewijde vrijwilligers had gelijk een zwak voor deze man en heeft er haar persoonlijke project van gemaakt. Want Simba was een echte zwerver die toen hij bij ons kwam verre van gesocialiseerd was. Geduldig is zij begonnen hem lekkere hapjes voor te houden op een lange lepel. En steeds dichterbij. Totdat hij de kipfiletjes uit haar hand pakte.

Inmiddels is Simba helemaal op krachten gekomen, heeft hij de nodige medische behandelingen ondergaan en ook de nodige vachtverzorging gekregen.

Daarom zijn wij nu op zoek naar een huisje voor hem. Mensen die naar Simba komen kijken moeten zich realiseren dat hij waarschijnlijk altijd schuw zal blijven. Ook moeten zij zich beseffen dat zijn lange vacht de nodige verzorging behoeft. Waarschijnlijk zal dit periodiek bij de dierenarts onder een roesje moeten gebeuren, want Simba kammen of borstelen, dat gaat helaas niet.

Wij zoeken voor Simba een rustig huisje, bij voorkeur bij mensen die ervaring met langharige katten hebben. Simba is sociaal naar andere katten, hij kan dus goed in een huis wonen waar al andere katten zijn.

Wilt u Simba eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.