Shimmy

Succesverhaal

 

“Deze gestreepte tweeling gaat als een trein! Oké, Polly en ik zijn officieel geen tweeling, maar gevoelsmatig wel en daar gaat het om, toch? Je snapt dat wij dan ook regelmatig een vreugdedansje doen dat we samen, jawel samen, een heerlijk thuis hebben gekregen. Mijn hobby is lekker op schoot kruipen en dan heeeel lang geaaid worden en dat doen mijn mensen heel vaak. Ge. Niet. En.

Ik schrik heel af en toe nog wel eens van onverwachte zaken als geluiden of lopende vreemden, maar al bijna niet meer. Ik ben dapper. En stoer. Mijn zuster van een andere moeder Polly is niet half zo stoer als ik, maar ze wordt elke dag dapperder. Ik durf te zeggen dat het door mij en mijn stoerheid komt dat ook zij steeds minder schrikkerig is, maar het heeft ook veel met onze nieuwe mensen te maken. Ik ben ook maar een kat en kan niet in mijn eentje goedmaken wat mensen haar vroeger hebben aangedaan, daar zijn mensen voor nodig. En onze mensen kunnen dat.
Ze zijn heel trots op ons, want we wonen hier nog maar zes weken en gaan nu al kattensprongen vooruit. Goed he! Mijn Polly was nooit echt een knuffelkat, vanwege haar bangebroekjes, maar nu durft ze op de bank rustig naast onze mensen te liggen om geaaid te worden. Ik roep al tijden tegen haar dat dat het allerfijnst is dat er bestaat, maar Polly is nu eenmaal van de categorie: eerst zien, dan geloven. Nu gelooft ze ein-de-lijk. Hoezee!
Wat wij zoal doen de hele dag? We zijn poezedrukmet het liquideren van onze speelmuis en Polly heeft ontdekt dat ze dol is op kijken naar de grote doos met plaatjes die hier staat. Als er natuurplaatjes te zien zijn, is Polly niet voor dat ding weg te meppen. Binnenkort mogen we naar buiten om echte natuurplaatjes te zien en we kunnen alvast niet wachten. Echt hoor, we hebben het hier zeldzaam getroffen, dus PollyShimmy-fans: geen zorgen, het is hier fantastisch!

Stichting verhaal

Een pracht van een man, dat is Shimmy, 8 jaar oud. Shimmy heeft jaren op een industrieterrein gewoond, waar hij wel door iemand werd verzorgd, maar verder was er niet echt een innige relatie. Toen Shimmy dan ook in het hostel terecht kwam, was hij niet echt een hele sociale kater.. Maar inmiddels is dit wel anders! Hij is onze grootste knuffelkont die er in het hostel rondloopt, ongelooflijk maar waar! Hij krijgt maar geen genoeg van alle aandacht, kopjes geven, spinnen, lekker op schoot liggen, hij vindt het allemaal even geweldig!

Hij heeft inmiddels een goede band opgebouwd met vriendin Polly; helaas is zij nog wat verlegen, maar door het contact wat hij met haar heeft, is Polly steeds meer ontdooit. Bij voorkeur zouden we Shimmy dan ook samen met Polly willen plaatsen, bij een baasje die geduld heeft met Polly, maar een grote knuffelkater als Shimmy graag in zijn of haar gezelschap zou willen hebben. Een (afgesloten) tuin of ren is wel een must voor zowel Polly als Shimmy. Wie wil deze lieve grote prachtige kater ontmoeten?