Santiago

Succesverhaal

“Even. Moet je zien hoe ik erbij liep! En zie dan hoe knap ik nu ben! Dat is nou een make-over, of niet?! Ik liep al jaren op straat en dat deed me geen goed, dat was me ook flink aan te zien. Heel dun was ik en van mijn vacht was ook niet veel over. Scharminkel, noemde ze me. Nu niet meer hoor, nu ben ik Santiago: schitterend op alle vlakken. In de opvang werd voor het eerst in jaren goed voor me gezorgd en daardoor kwam ik al snel op mijn pootjes terecht. Lekker eten hebben ze daar. Zo lekker dat ik binnen no time een buikje had. Wel nog een tijdje zonder haar, maar nu zit ik ruim in mijn vacht en in mijn pensje.
Ik vond het gezellig in de opvang. Veel lieve mensen die het allemaal met me te doen hadden met als gevolg lekker veel aandacht! Daar ben ik dol op. Aandacht kom ik ook in mijn nieuwe huisje bepaald niet tekort. Hier hebben ze niet zoveel mensen als in de opvang, maar de kwaliteit van de aandacht is top! De grote mensen zorgen voor mijn knuffels en mijn eten en de kleine mensen vinden het net als ik leuk om te spelen dus dat doen we elke dag. Ik weet ook precies wanneer iedereen thuiskomt om me weer te vermaken en ook op de postbode ben ik dol, want die brengt mij doosjes. Ik ben dol op een doos. En op lekker eten natuurlijk. Als er iets te smikkelen valt ben ik er als de poezen bij. Dan zet ik mijn meest charmante kattenkop op en probeer ik wat lekkers los te krijgen, maar ik heb het idee dat ze me doorhebben. Maakt mij niet uit hoor, ik ga vooral door!
Weet je, het is zoveel leuker in een huis met mensen dan op straat. Ik ben blij dat ik nooit meer terug hoef. Nooit meer vechten, nooit meer zorgen om wat ik nu weer moet eten, gewoon lekker genieten van het kattenbestaan en al het moois wat mijn toekomst hier me nog gaat brengen. Want dat het mooi gaat worden: dat is een ding dat zeker is! Ik bedoel: hallo, heb je gezien hoe ik er nu uitzie?!”


Stichting verhaal

De kleine Santiago was al lang zwervende. Pogingen een eventuele eigenaar te achterhalen hadden helaas geen resultaat. Hiervoor droeg Santiago een speciaal rood bandje van de stichting met een bericht voor evt eigenaars zich te melden. Wat niet gebeurde.
Dus kwam hij bij ons, en dat was hard nodig!
Santiago was er echt heel erg slecht aan toe en op sterven na dood.????
Hij was broodmager en woog maar 2,4 kg, had diepe huidontstekingen, z’n haar was op veel plekken weg en hij zat onder de korsten.
Bij de aanblik van dit lieve scharminkeltje stond t huilen nader dan t lachen.
De bacteriën die Santiago ziek maakten zijn behandeld, en hij werd op een strikt hypo allergeen voer gezet.
En ondanks alles hield Santiago de moed erin en stal hij alle harten met zijn levenslustige humeur en aandoenlijke uiterlijk.
Zijn haar begint inmiddels weer te groeien, hij heeft geen pijn meer! en krijgt weer een klein buikje????.
Wat natuurlijk allemaal geweldig is om te zien, na hoe hij binnen kwam.
Santiago is een enorm lieve en aanhankelijke kat, die enorm geniet van aandacht en ons gezelschap????
Zodra hij vanuit de quarantaine tekenen van leven hoort als we er zijn, dan laat ie zich horen met luid gemiauw, zo van; Hallooo, ik ben hier, zie me dan!
En als we dan in de quarantaine zijn, mag hij uit zijn hok en dat vind ie geweldig; meekijken met wat je aan het doen bent en lekker rondlopen en geknuffeld worden.
Gelukkiger kun je Santiago niet maken! Nou ja, niet binnen de muren van de hostel dan. Want het ultieme geluk is natuurlijk die gouden mand in een warm huishouden waar er net zoveel van Santiago gehouden wordt, als hij van jou doet! En dat is een boel????.
Maar dat is wat deze lieverd verdient na al het zwerven en de ontberingen!