Rifka

Succesverhaal

“Hoi allemaal, ik ben Rifka maar mijn nieuwe mensen hebben mij de ‘glimmende’ naam Ruby gegeven, klinkt chique toch? Ik ga jullie vertellen hoe het met mij gaat in mijn nieuwe gouden huisje.
Ik ben misschien niet de meest ‘outgoing’ poes die er bestaat, en in het begin vond ik mijn avontuur dan ook doodeng. Ik kroop weg onder en bij mijn enige houvast: de kledingkast. Begrijp me niet verkeerd, ik werd vreselijk verwend met een eigen kamer met alles erop en eraan…maar ja…ik laat gewoon niet zo snel het achterste van mijn ruwe kattentong zien.
Maar ik kreeg na een tijdje in de smiezen dat de poef bij het raam en de bank prima chillplekjes zijn. En mijn nieuwe mensen? Die geven me alle tijd die ik nodig heb! Dus sinds kort beloon ik hun geduld met het voorzichtig toestaan van aaien. Zalig! (maar niet overal)!
Op een dag kwam er een ander kattenbeest in huis. Dat was af en toe niet makkelijk, dat begrijp je. Maar ik heb zowaar wat van haar opgestoken: spelen met balletjes en muisjes is hartstikke tof! Krijg ik ook nog wat beweging hihi.
Kortom, ik krijg alles wat mijn kattenhartje begeert, inclusief tijd en ruimte om me helemaal op mijn gemak te voelen. Ik ben echt een bofkont! Miauw, van Ruby.”


Stichtingverhaal

Rifka, een nog angstig en bang poesje, heeft meerdere jaren op straat geleefd. In 2013 is ze al eens gevangen en gesteriliseerd door ons, maar is uiteindelijk toen teruggeplaatst in de groep waarin zij toen leefde. Die groep zwervers werd verzorgd door de werknemers van een bedrijf op het bedrijventerrein.

Vorig jaar is er wederom een vangactie bij dat bedrijf geweest, omdat het risico dat de diertjes daar overreden zouden worden door het vrachtverkeer, toch te groot was. Rifka belandde toen dus opnieuw in de opvang.

Deze keer zouden we heel graag een fijn huisje voor haar vinden, waar ze gewoon heerlijk in een rustige omgeving verzorgd zal worden. Rifka is nog wel angstig, maar met geduld en een goede benadering komt het helemaal goed met deze dame!

Wie wil haar deze kans geven?