pumba

Pumba

Succesverhaal

Kattebel van Pumba, Nielson en Liz:
“Ik, Nielson en Liz hebben ons eigen bos jongens! Wij vallen in de categorie ‘op stand’! We wonen hier niet alleen maar met collega’s die net als wij FIV (Feline Immunodeficiëntie Virus) hebben. Daardoor waren wij lastig te adopteren want we zijn voor katten zonder FIV besmettelijk, maar wat je al hebt kan je niet nog een keer krijgen dus we zitten heel goed met z’n allen in ons Kattenbos. Het is hier zen. Goeie sfeer, uitermate lekker eten, lieve mensen: hadden jullie allemaal maar zo’n fijn bos, ofnie?!
We hebben ook een heerlijk binnen hoor en daar ben ik, Pumba, veel te vinden. Ik zit nou eenmaal niet graag op de tocht. Ik heb wel honderden relaxte plekjes om uit te kiezen, zoveel zelfs dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Grapje hoor, ik zie het bos heus wel, ik ben niet blind. Maar laat mij maar knus binnen zitten.
Mijn opvangmaat Nielson is wel vaak buiten want hij houdt van de wildernis. Wij werden vrienden in de opvang omdat we veel gemeen hebben: allebei van de straat, allebei FIV’ers en allebei erg schitterend. Alleen heb ik zo lang buiten geleefd dat ik er mijn buikje vol van heb en liever binnen zit en Nielson, ach, hij is en blijft een buitenkat. Maar wel eentje die heel blij is dat hij niet meer hoeft te jagen op een hapje en dat gewoon elke dag lekker in een bakje aangereikt krijgt. Hij mag dan wel buiten leven, hij weet precies wanneer er een bakje heerlijke mousse op komst is en dat wil hij voor geen goud missen.
Dat ‘ie gelijk heeft trouwens, want die mousse hier is echt wel erg vreselijk lekker. Doe mij maar een kilo of tig denk ik altijd, maar ik moet natuurlijk wel oppassen want als ik ooit besluit naar buiten te gaan is het wel de bedoeling dat ik nog door de deur pas.
Weet je wie hier ook woont, net als wij afkomstig uit de opvang? Kleine Liz. Dat is wel echt een bange bontbroek hoor. We zien haar eigenlijk alleen als er mousse komt want daar is ze dan weer niet bang voor. Jammer, want als ze bang is voor mousse zou ik haar graag uit de brand helpen door het gauw voor haar op te eten, nobel als ik ben, maar nee hoor. Voor de mousse meldt ze zich. Een gesprek met haar voeren zit er nog niet in, maar ze is net als wij zeer in haar nopjes in ons Kattenbos en ze ziet er hartstikke goed uit. Bijna net zo knap als wij. Bijna dan hé.
Het heet hier Het Kattenbos, maar wat ons betreft is Het Kattenparadijs een betere naam. Want een paradijs, dat is het hier voor ons. Jullie zouden eens moeten komen kijken, jullie geloven je ogen niet. Eigenlijk best grappig dat we dankzij onze ziekte in een paradijs mogen wonen, zo geweldig treffen het er niet veel!”


Stichting verhaal

Via een melding en uiteindelijk een vangactie in Emmeloord is Pumba bij ons terecht gekomen. Hij was aanvankelijk amper benaderbaar en vertoonde zelfs wat agressief gedrag, maar inmiddels is hij aan mensen gewend en laat zich heerlijk aaien. Sterker nog, hij is gewoon een super sociale knuffelkater! Hij heeft vriendschap gesloten met Nielson, een kater die met hem samen woont in de speciale ruimte voor katten, besmet met FIV. Graag zouden we hem dan ook samen met Nielson willen plaatsen, in een huisje waar hij fijn binnen kan wonen (een appartement) of een huis met een afgesloten tuin. Wie wil dit lieve stel een fijn huisje bieden en een keertje met ze kennis komen maken? Ze verdienen het zo!

Heeft u belangstelling in Pumba en Nielson? Vul dan onze adoptieformulier in.

Pumba lijdt aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hem een fijn huis zonder andere dieren, waar hij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kan. Wel kan hij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.