Pinky en Steef

Pinky en Steef

Succes verhaal

Pinky en Steef zijn in hun eigen huis helemaal tot rust gekomen en laten zich lekker vertroetelen en aaien door hun mensen.
Ze gaan inmiddels door het leven als Moana en Maui

Zehebben heel erg lang bij ons gewoond en waren altijd erg op zichzelf en voor de meeste vrijwilligers na al die tijd nog steeds niet aaibaar.

Het vertrek naar hun nieuwe thuis in een gezin met kinderen en twee andere katten was dan ook best heel spannend.
Maar bij de eerste berichten werden we al aangenaam verrast!! Moana liet zich op de eerste dag al aaien! En ook Maui kroop niet weg!
Het ging eigenlijk al gauw in een sneltreinvaart voor deze twee, het was gewoon bijna ongelooflijk! De foto’s die we kregen zeiden alles, de tevredenheid en rust die uit hun ogen straalden zeiden alles.
Mauwt en Moana waren thuis! ❤️
“ Ze hebben hun eigen kamer en toen deze na wenperiode openging gingen ze ook de rest van het huis verkennen, en was er ook de kennismaking met de andere katten huis genoten Kitt en Meeko. Met uitzondering van af en toe wat geblaas van Meeko gaat dat eigenlijk super goed.
Moana heeft ondertussen de mandjes op zolder ook uitgeprobeerd en Maui heeft zich ook buiten de kamer gewaagd. Moana is vrij makkelijk te paaien met snoepjes en vind het dan heerlijk om geaaid te worden. Als Maui dat
even heeft aangekeken komt hij meestal ook uit zijn mandje om een aai over z’n bol te halen.
Ze raken steeds meer gewend. Ze zitten nog wel graag samen in hun mandje naast het bed, maar we zien ze ook steeds vaker op andere plaatsen liggen en ze liggen er ook meer ontspannen bij. Als wij in de kamer zitten te werken gaan ze gewoon op het bed liggen slapen”.
Wie had dat gedacht dat het zo snel zo goed met hen zou gaan?! ????
Maar het laatste bericht overtrof alles: want Maui en Moana zijn op schoot gaan liggen bij hun mevrouw!! Wat een fantastisch mooi bericht met foto’s erbij, waar we enorm blij van werden.
Wat hebben ze dit verdiend na zo lang wachten, en wat zien ze er gelukkig uit!

Gouden mand bericht

Steef (5 jaar) en Pinky (9 jaar), een echtpaar voor altijd, elkaars grote liefde!!!

Wat zijn deze 2 lieverds gek op elkaar, zo prachtig om te zien. Ze komen uit een huisje waar ze ook al samen woonden, maar bij ons is hun liefde voor elkaar alleen nog maar meer gegroeid. Altijd samen, buiten in ren, binnen in een mandje, elkaar wassen, ze verliezen elkaar geen moment uit het oog! Zelfs niet toen Pinky steeds zo ziek was, want dat is wel even iets…

Pinky heeft last gekregen van het dichtslibben van de doorgang keel-neus door een vergroeiing van het zachte gehemelte, waardoor ze zwaar ademde en piepende geluidjes maakte. Inmiddels is ze 2x geopereerd in de Sterkliniek in Ermelo. Tijdens de eerste operatie is de doorgang opgerekt, tijdens de tweede operatie is er weefsel weggehaald. Op dit moment lijken haar klachten stabiel, ze heeft soms nog een ietwat piepende ademhaling, maar dit lijkt voornamelijk veroorzaakt te worden door stress van de aanwezigheid van de andere dieren in de opvang.

Het is heel belangrijk voor Pinky dat ze op tijd haar jaarlijkse vaccinaties krijgt en goed beschermd wordt tegen verkoudheid. Zwelling van de slijmvliezen moet voorkomen worden, want daardoor krijgt ze het benauwd.


Steef en Pinky zijn schuw, maar och zo lieffffff! Ze zijn gek op één van onze vrijwilligsters en zodra zij aanwezig is, komen ze naar haar toe gehold en laten ze zich heerlijk aaien. Helaas zijn ze wat dat betreft vrij éénkennig, want met anderen hebben ze die klik nog niet. Het positieve is wel dat ze het dus zeker in zich hebben om te genieten van mensen, hoe mooi is dat? En wie zou ze dit gunnen in hun eigen huisje? Dat zou toch geweldig zijn? Een huisje met afgesloten tuin of een mooi cat-proof balkon waar ze kunnen genieten van de buitenlucht, verdient de voorkeur.

Hieronder de link naar een filmpje van de twee schatjes.