Pim & Pom

Succesverhaal

Kattebel van Pim & Pom:
“Nu willen ik en mijn broer Pom heus niet opscheppen, maar mensen zijn dol op ons. Vroeger leefden we op straat en zelfs daar konden mensen het niet laten om ons te aaien en te voeren. Kan ook heel anders he, hoorde ik van mijn maatjes in de opvang. Daar trokken we trouwens ook volle zalen. Kan nooit lang duren voordat het zwarte knappe duo een huisje scoort, dacht iedereen, maar wij hebben 1 makke en dat is FIV (Feline Immunodeficientie Virus). Wij kunnen dus niet zomaar bij iedereen want ook al is het niet onze bedoeling, we kunnen zo maar een soortgenoot besmetten en dat zou mooi kat zijn.
Echt in de piepzak dat we misschien wel nooit een eigen huis zouden krijgen zaten we niet, want in de opvang vonden we het heel gezellig. Door de FIV zaten wij apart van de rest en dat betekende lekker veel ruimte voor ons. Elk nadeel heb z’n voordeel, zegt mijn broer Pom altijd wijs.
Op een dag mochten we met iemand mee, nou, dat was ons een avontuur zeg. Wat nu weer? Maar o jongens, het was onze Lydia en wij wisten toen nog niet dat ze ónze Lydia zou worden! U moet even kijken of u ook een eigen Lydia kan scoren, want die is zo gezellig, daar kan iedereen wel een exemplaar van gebruiken. Soms zijn Pom en ik jaloers op elkaar, want er zijn twee van ons en maar een van haar, dus dan meppen we wat onderling maar ach, zo zijn broers. Pom zit graag op schoot – want lui – en ik heb het liefst hele gesprekken met Lydia. Zij begrijpt mij, snapt u. Wij filosoferen.
Ook loopt hier een beest rond, het schijnt een hond te zijn, maar dat vinden wij een raar model. Soms geef ik hem een mep om te kijken wat ‘ie doet. Dan achtervolgt hij me en dat vind ik vet grappig want ik ben toch wel sneller. Als ik een mens was zou ik liever een kat in huis hebben dan zo’n waardeloze hond, maar goed, Lydia moet het zelf maar weten. Ik vind het wel best, als dat beest maar van onze bakjes eten afblijft. Wij zijn dol op onze prakjes en moeten er bovendien nog van groeien.
Ik zie dat Pom op de hoogste tree van onze kattenklimdinges zit trouwens. Dat kan dus niet. Ik moet altijd op het hoogste punt zitten, dat weet mijn broertje heel goed. Pik ik niet. Ik moet nodig op zijn hoofd gaan zitten. Prioriteiten mensen, sorry. Tot poesch!”


Stichtingverhaal

Pim en Pom, 2 fantastische leuke katers (zouden het broers zijn?) komen van een woonwagenkamp waar ze lange tijd verzorgd zijn geweest. Helaas zijn ze uiteindelijk op straat terecht gekomen en werden vervolgens door andere bewoners verzorgd. Zij hebben echter via de Dierenambulance de beestjes, samen met nog een derde kat, gevangen. Beide mannen zijn super sociaal, houden van knuffelen en aaien, gewoon echt gezellige katers! Pim en Pom zijn helaas beiden besmet met het FIV-virus. Omdat ze erg aan elkaar gewend en gehecht zijn, willen we hen graag samen plaatsen in een huisje met afgesloten tuin of een appartement. Wie wil dit twee-tal nog een fijne toekomst bieden? Ze ontvangen u graag voor een kennismaking!

Pim en Pom lijdt aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hun een fijn huis zonder andere dieren, waar zij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kunnen. Wel kunnen zij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.