oscar

Oscar

Succesverhaal

Onze fans vragen zich dag en nacht af: hoe gaat het toch met Mickey-met-zijn-eigen-liedje en Oscar-naar-wie-een-prijs-is-vernoemd? Welnu, u kunt opgelucht ademhalen want het gaat ons geweldig! Een mevrouw uit Deventer had een vachtcature omdat haar hondje was overleden, dus kwam ze bij ons kijken. Ze discrimineerde niet op leeftijd of ziektes, dus dat wij FIV hebben maakte haar geen haarbal uit. Ze keek ons in de ogen, zag onze schitterende vacht en, nou ja, de rest is geschiedenis.
Van onze mevrouw kregen we heuse artiestennamen dus nu heet ik (Oscar) Jan en Mickey heet Harm. Of liever: DE Jan en DE Harm. Wij zijn stiekem helden op sokjes, dus verstopten we ons overdag om ’s avonds op avontuur te gaan, maar inmiddels zijn we best wel gewend. Harm denkt dat de badkamer van hem is, dus soms moet ik hem eruit jagen want kom; we hebben een heel huis om de dienst in uit te maken! Ik help hem wel over zijn gebangebroek heen hoor, zult u zien. Mevrouw is heel lief voor ons en heel geduldig, dus we hebben het dik voor elkaar hier.
Af en toe denken we nog wel eens terug aan onze vroegere huisgenoten en ons personeel, maar eerlijk gezegd niet heel vaak want we hebben het te druk met onszelf en onze mevrouw te vermaken! We gaan nu weer even verder met de boel op stelten zetten, oké?
Staartjes en kopjes, de artiesten formerly known as Mickey en Oscar

Verhaal verblijft stiching

Oscar is binnen gekomen als wilde kater. Hij was gewond en had een abces aan het hoofd. Hij was erg boos toen hij binnenkwam en onmogelijk terug te plaatsen. Bang en bijna apathisch met pupillen als wagenwielen bracht hij zijn eerste weken door in zijn mand. Wat is het fijn om te zien hoe zelfs hij langzaam loskomt. Het duurt nog een tijd voor hij zijn vertrouwen in mensen terug zal krijgen maar hij gaat met sprongen vooruit. Tegenwoordig is hij al te aaien. Niet meer dan één of twee aaien over zijn koppie maar toch. En op goeie dagen komt hij koppies geven. Oscar is een heerlijk dier. Nu hij het aaien door begint te krijgen kan hij er geen genoeg van krijgen. Heel veel geduld en heel veel liefde heeft hij nodig maar dan is het een vriend voor het leven. Wie geeft hem een forever home?

Oscar lijdt aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hem een fijn huis zonder andere dieren, waar hij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kan. Wel kan hij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.

oscaroscar


MEER OVER OSCAR:

”Sommige mensen zeggen dat zwarte katten ongeluk brengen, maar die mensen kennen mij nog niet! Ik ben Oscar, en ik breng geluk. Ze hebben zelfs een gouden beeldje naar me vernoemd, wist u dat?

Ik kom uit het wild. Eigenlijk ben ik een poema. Maar ik ben wel liever dan een poema schijnt, dat zeggen mijn mensen in elk geval en die hebben ervaring met poema’s.

Eigenlijk zit ik al best wel lang in de opvang. Het zal toch niet zijn omdat ik zwart ben? Zwarte katten zijn de beste snapt u, en ik kan het weten. Mijn mensen begrijpen: in eerste instantie moet ik even weten wie uw vader en wie uw moeder is, maar als ik dat eenmaal weet en ik kom erachter dat u bovendien eten aan mij offert, nou, dan worden wij vrienden hoor.

Ik heb, net als mijn homeboys en -girls in onze suite in de opvang, FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), maar daar heeft u geen last van. Ik kan daardoor niet met FIV-vrije katten, maar wel met u. Of met andere poezels met FIV. Er zitten er hier een paar, dus als u van de categorie ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ bent, kunt u uw lol op.

Het klinkt net als een contactadvertentie dit, maar vooruit. Ik ben zwart en knap, heel intelligent met bovendien een – voor een zwarte kat – uitermate expressief gelaat en ik denk dat ik van adel ben. Dat is niet bewezen, maar ik voel het. Ik denk dat u het ook voelt. Ik hou erg van knuffels, maar ik ga niet liegen; ik moet altijd eerst kijken of u ook echt gaat knuffelen. Je kan nooit weten met mensen. Als ik eenmaal weet dat u mij goedgezind bent, ‘giet it oen’. O, en ik spreek verschillende talen dus. I’ve been around yo.

Komt u mij gauw een keertje bezoeken? Ik denk dat ik wel een gaatje in mijn kattedrukke agenda kan vinden. Tot snel!”

oscaroscar