Nicky-Ray

Nicky-Ray

Nicky Ray, een “bijzonder gewone” poes..

Nicky Ray (10 jaar), een hele bijzondere poezendame en dus ook heel gewoon zeggen ze! Want alle poezen zijn toch gewoon bijzonder?

Waarom is ze zo gewoon? Omdat ze heel graag gezelligheid en aandacht wil van haar nieuwe baasje(s). Ze komt er echt om vragen en als ze eenmaal een beetje gewend is, dan geeft ze kopjes en al die andere poezendingen enzo.. En wat is er dan zo bijzonder aan haar??? Nou, we mogen haar dan dus niet aaien!
Up-date februari 2021: Nicky-Ray is naar de huiskamer verhuisd en dat heeft voor een spectaculaire verandering gezorgd! Ze laat zich aaien! Het begon met uitgebreid kopjes geven, daarna op schoot zitten en nu mogen we haar zelfs over haar kopje aaien. Wat een feest!
Ze geeft wel heel duidelijk aan wanneer het klaar is voor haar en dan deelt ze wel eens een flinke tik uit.

Leest u nog verder?
Nicky Ray heeft botvergroeiing (spondylose) in haar rug, gelijk onder de nek. Dat doet/deed zo zeer dat ze geleerd heeft dat de aanval de beste verdediging is. Ze deelt dan ook een mep uit als iemand te dicht bij haar in de buurt komt. De pijn wordt door de medicijnen (pijnstiller) die ze heeft (ongeveer € 50,-. per maand) wel minder. Aangezien ze nog niet geheel vertrouwt op de werking van het medicijn, blijft ze voor de zekerheid af en toe die mep uitdelen.

We zoeken voor Nicky Ray een baasje die het aandurft om samen met haar te ontdekken, zonder direct aangeraakt te worden, hoe ze samen toch kunnen genieten en elkaar liefde en aandacht kunnen geven. Wie weet is het dan voor de toekomst wel mogelijk om elkaar te knuffelen en kan ze genieten van een aai.. Voorlopig zit dat er nog niet in. Wanneer wel? Dat weten we niet, misschien nooit? Misschien heel snel?

Een rustig baasje, zonder kinderen en andere dieren, die de bijzonderheid van Nicky Ray dus niet erg vinden en de zoektocht met haar wil aangaan, is wat wij zoeken. Een huisje met afgezette tuin of veilig afgeschermd balkon zou ook geweldig zijn zodat ze lekker kan genieten van al het moois van buiten.

Nicky Ray zit nu al zo lang bij ons in de opvang, ze is zo toe aan een eigen huisje. Welke geduldige meneer of mevrouw heeft de tijd en geduld om samen met haar uit te zoeken hoe liefde en aandacht gegeven kan worden zonder gelijk (of misschien wel nooit) aan haar te willen komen? Wie weet wat er in de toekomst allemaal nog mogelijk is.