neety

Neety

Succesverhaal

“Ik woon nu lekker bij mijn Yvonne en Jan en je mag van mij aannemen: joepies! Jullie zouden allemaal ook wel bij Yvonne en Jan willen wonen natuurlijk, maar dat kan niet want vol = vol. Kan niemand meer bij. Ik ben namelijk niet van andere katten en teveel mensen en ook kinderen zijn niet mijn ding. Dat weet ik uit ervaring.
Ik kom namelijk uit een asiel en heb vervolgens anderhalf jaar bij heel lieve mensen gewoond, maar die hadden ook kinderen en daar heb ik een broertje dood aan. Van veraf kan ik ze hebben, maar o wee als ze dichterbij komen. Dus kwam ik opnieuw in het asiel terecht. Daar hebben ze dus heel veel katten he, en die moet ik ook niet. Ik ben geen makkelijk patroon nee, dat klopt, maar ja: aard van dit beestje. Niks aan te doen. In het asiel zette ik de boel ook op stelten en toen werd ik naar de opvang gebracht, waar natuurlijk ook katten zitten maar gelukkig wel minder dan in het asiel waar ik vandaan kwam. Veel beter voor mijn zenheid.
Daar ging ik rustig mijn gangetje, soms gestoord door andere katten (ZUCHT) maar meestal vermaakte ik me prima. Op een dag mocht ik mee met Yvonne en Jan. Ik had er een harde kop in, want ik dacht: straks zit ik weer met kleine kinderen of katten of – o bah – allebei en dan word ik weer teruggebracht. Misschien is het wel een patroon en zien mensen mij als een harige stuiterbal ofzo, je weet het niet! Maar gelukkig, deze keer is het helemaal goed. Mijn Yvonne en Jan zijn heel rustige, vriendelijke mensen en ik mag graag met ze zoenen. Ik krijg heerlijk te eten, wat mijn adem vast niet ten goede zal komen, maar dat lijken mijn mensen niet erg te vinden. Omdat ik ze allebei heel lief vind en niet kan kiezen, vlij ik me mooi tussen beiden in op de bank. Dan kunnen ze me mooi ook allebei aaien want elke kat weet: hoe meer aaihandjes, hoe meer kattenvreugd.
Een van mijn favoriete momenten op de dag is als mijn Yvonne met een zak boodschappen thuis komt. Dan klim ik in de tas om te inspecteren wat voor heerlijks ik die avond weer te eten krijg. Volgens mij hoor ik haar binnenkomen! Ik moet nodig mijn inspectie uitvoeren, doei hé!”

Neety

Neety


Stichting verhaal

“Mag ik mij even voorstellen? Neety is mijn naam, 6 jaar jong en best een schoonheid met zo’n mooi koppie!”
Via asiel Gaus is Neety geplaatst bij een gezin met kinderen. Daar heeft ze uiteindelijk 1,5 jaar gewoond, maar dit ging helaas niet goed. Ze bleek jaloers gedrag te vertonen naar de kinderen, en kopieerde dit naar volwassenen, wat resulteerde in terugkomst bij Gaus. Vervolgens zette ze daar de hele boel op stelten, mede door het grotere aantal katten in haar directe omgeving. Bij ons is het wat rustiger, vandaar dat ze is overgeplaatst.
Inmiddels zit Neety al even in de hoofdruimte bij de rest van de katten. In het begin was het allemaal even spannend maar nu heeft ze toch wel haar plekje gevonden. Ondanks dat Neety niet zo fan is van al die andere katten gaat ze toch vaak lekker haar eigen weg. Mocht het haar te druk worden kan ze soms een beetje chagrijnig doen maar dan duikt ze lekker even weg op haar vaste plekjes waar ze lekker alleen kan liggen. We hebben gelukkig genoeg plekjes waar elke kat zich heerlijk in kan terug trekken als ze er even geen zin in hebben. Het liefst krijgt ze ook lekker aandacht van de vrijwilligers en wilt ze vaak lekker spelen met een touwtje of balletje.
Voor Neety zoeken we een rustig huisje, zonder andere katten en bij voorkeur ook niet met kinderen. Wie wil deze mooie dame komen ontmoeten??