Minoes

“Ik ben poes Minoes en ik ben het recordbrekertje van de stichting! Ik was nog niet in de opvang of ik was alweer weg. Ik had heel veel geluk want Petra liep mij tegen het ranke lijf en toen kon het gelijk al niet meer stuk tussen ons. Wat waren de anderen jalooooeeers op mij!
Wat dat betreft is het maar goed dat ze niet kunnen zien in wat voor poezenparadijs ik terechtgekomen ben. Ik mag de hele dag knuffelen met mijn nieuwe Petra en als ik haar niet vermaak met mijn harige knuffels ben ik te vinden op mijn eigen vensterbank.
Vanaf mijn post hou ik mijn tuin netjes voor mijn Petra. Buurkatten die denken dat ze mijn tuin zomaar mogen betreden komen bedrogen uit. Vanaf mijn vensterbank blaas ik dan heel hard. Soms doen die buurkatten alsof ze niet doodsbang voor me zijn, maar ze weten heus wel hoeveel geluk ze hebben dat er een raam tussen ons zit.
En dat geldt ook voor de klaploopvogels die denken dat ze onze tuin zomaar mogen bevuilen. Mooi niet meer nu ik er ben! Klappertandend zit ik voor het raam. Zal ze leren.
Aan de kant vieze poezen en rare vogels: er is a new cat in tuin!”