Mimi

Succesverhaal

“Ik weet niet of u wel eens de eer heeft gehad om mij te ontmoeten, maar dat maakt ook niet uit want u zou me niet meer herkennen! Lang geleden, inmiddels toch al wel een paar maanden terug, was ik doodsbang voor u en ook al uw mensen, maar nu ben ik zowat een knuffelkattenkont!
Weet u hoe dat komt? Door alle lieve mensen die ik de laatste tijd meemaak.
Eerst waren er de lieve mensen van Kittenopvang Noord-Holland, toen de lieve mensen van Stichting ZuiderZee Zwerfdieren en toen kreeg ik mijn eigen lieve mensen Ton en Mia. Zij transformeerden mij met z’n allen van een bange poeperdpoes naar een nieuwsgierige, levendige coole poes die het allemaal weer helemaal ziet zitten. Was nog een klus hoor, geloof ik. Ik ben met mijn kroostpoesjes een tijd geleden opgevangen door Kittenopvang Noord-Holland, maar daar draaide het natuurlijk vooral om kittens en geloof mij; dat is een dagtaak! Ondertussen zat ik vooral bang te wezen. Om mijn bangigheid uit mijn hoofd te krijgen, brachten ze me naar ZuiderZee Zwerfdieren, want daar weten wel raad met mijn soort. Nou, daar ging het langzaam maar zeker beter met mij en toen mocht ik bij Ton en Mia! En Columbus.
Columbus is een kater, maar hij is meer van de rustige soort en omdat ik nu weet dat het leven tof is en dus constant in alle staten ben, vindt hij me volgens mij vermoeiend. Maar dat maakt mij niet uit hoor, ik vermaak me prima met hem! Tot er ineens iemand hier voor de deur een keihard geluid maakt, want daar hou ik niet van. En ook vind ik het eng als die mensen die dat lawaai maken ineens in mijn huiskamer staan. Dan ga ik mooi onder de bank zitten, wachten tot ik besluit dat ik het aandurf. Soms durf ik dat, soms niet. Ooit op een dag durf ik dat wel, dat weet ik zeker. Ik ben dankzij mijn opvangmensen en mijn Ton en Mia al zo vooruitgegaan, geef me nog een paar maanden genieten hier en ik ben Mimi; de kat op al uw schoten!”

mimi

 

Stichting verhaal

Mimi, een prachtig meisje, geboren vorig jaar oktober, dus nog lekker jong! Maar ondanks haar leeftijd, ook al moeder! Niet te geloven, maar deze mooi jonge meid heeft gewoon al een paar jonkies op de wereld gezet! Mimi is vervolgens bij Stichting ‘t Kleine Weeshuis in Noord Holland terecht gekomen, samen met de kleintjes. Ondanks alle aandacht die ze daar kreeg, bleef ze bang en angstig. Er is toen besloten Mimi over te plaatsen naar ons hostel omdat wij ons meer kunnen richten op het socialisatieproces en zo geschiedde…

Mimi is nu een paar weken bij ons. Ze is nog steeds erg voorzichtig en angstig, maar als je haar aait lijkt ze dat wel heel erg fijn te vinden. Ze begint zelfs al heel voorzichtig te spinnen en je ziet haar dan ontspannen en kneden met haar pootjes.

Gezien haar leeftijd zijn wij ervan overtuigd dat het met Mimi helemaal goed gaat komen. Wie wil tijd en energie in haar steken? U zal vast worden beloond met een fantastisch leuk en lief diertje!