mickey

Mickey

Onze fans vragen zich dag en nacht af: hoe gaat het toch met Mickey-met-zijn-eigen-liedje en Oscar-naar-wie-een-prijs-is-vernoemd? Welnu, u kunt opgelucht ademhalen want het gaat ons geweldig! Een mevrouw uit Deventer had een vachtcature omdat haar hondje was overleden, dus kwam ze bij ons kijken. Ze discrimineerde niet op leeftijd of ziektes, dus dat wij FIV hebben maakte haar geen haarbal uit. Ze keek ons in de ogen, zag onze schitterende vacht en, nou ja, de rest is geschiedenis.
Van onze mevrouw kregen we heuse artiestennamen dus nu heet ik (Oscar) Jan en Mickey heet Harm. Of liever: DE Jan en DE Harm. Wij zijn stiekem helden op sokjes, dus verstopten we ons overdag om ’s avonds op avontuur te gaan, maar inmiddels zijn we best wel gewend. Harm denkt dat de badkamer van hem is, dus soms moet ik hem eruit jagen want kom; we hebben een heel huis om de dienst in uit te maken! Ik help hem wel over zijn gebangebroek heen hoor, zult u zien. Mevrouw is heel lief voor ons en heel geduldig, dus we hebben het dik voor elkaar hier.
Af en toe denken we nog wel eens terug aan onze vroegere huisgenoten en ons personeel, maar eerlijk gezegd niet heel vaak want we hebben het te druk met onszelf en onze mevrouw te vermaken! We gaan nu weer even verder met de boel op stelten zetten, oké?
Staartjes en kopjes, de artiesten formerly known as Mickey en Oscar

Verhaal verblijf stiching

mickey Mickey is prachtig. Zijn vacht is prachtig cypers met wit en hij heeft een mooie bouw. Hij is een 6 jarige gecastreerde kater en in de hostel is hij rustig en erg sociaal naar de andere katten toe. De meldster had Mickey al een paar maanden als zwerver in de tuin en toen hij eenmaal aan haar gewend was wilde hij ook graag naar binnen. Dat leek goed te gaan maar uiteindelijk waren de katten van mevrouw en Mickey niet echt aan elkaar gewaagd. Zodoende is Mickey bij ons terecht gekomen en zijn wij op zoek naar een nieuw thuis voor deze kattenschat.

Mickey lijdt aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hem een fijn huis zonder andere dieren, waar hij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kan. Wel kan hij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.

MEER OVER MICKEY:

mickey “Kent u dat liedje van ‘Oh Mickey, you’re so fine, you’re so fine you blow my mind HEY MICKEY’? Gaat over mij. Ze noemen mij hier prachtig. Ja natuurlijk. Ik kom van de straat, maar dat is me niet aan te zien. Ik hoorde daar dan ook bepaald niet thuis. Dus besloot ik in te trekken in de tuin van Aardige Mevrouw. Zoals gepland vond ze me enig, maar haar katten en ik; dat ging niet best. Pure jaloezie. Kattig waren ze.

Dus mocht ik bij Birgit. Weet u waar ze hier veel van hebben? Katten. Nu ben ik heel charmant tegen mijn soortgenoten, dus dat ging verder vrolijk, maar vanwege mijn gezondheid is het beter als ik gewoon bij mensen mag wonen. Ik heb namelijk FIV (Feline Immuno-deficientie Virus op z’n deftigs), en om een lang verhaal kort te maken; mijn afweersysteem doet moeilijk. Voor u niks geen probleem en voor mij ook niet heel dramatisch, want ik voel me verder katlekker. Maar ik kan daardoor nooit eens lekker mijn klauwen in een van mijn katconcullega’s slaan, want ik ben voor hen besmettelijk. Zo heb ik het vast ook gekregen trouwens, door van die kattige katten die me vroeger op straat lastigvielen.

Daarom zou het fijn zijn als u, mijn nieuwe Aardige Meneer of Mevrouw (of allebei) geen FIV-vrije katten heeft maar wel een gezellig balkon of zoiets chics. Ohof, helemaal gezellig; een andere Mickey! Alhoewel er van mij maar eentje is, maar dat lijkt me toch duidelijk.

Komt u op bezoek bij mij en mijn FIV-katconcullega’s in onze vleugel mét uitzicht in de opvang? Bel dan mijn personeel op 0320 723 900 voor een afspraak!”

mickey mickey