Mick en Marijke

Succesverhaal

Kattebel van Mick & Marijke:
Mick en Marijke“Ik en mijn Marijke zijn van hetzelfde laken een rood pak. We kwamen elkaar tegen in de opvang en sindsdien zijn we een team. Sommigen zouden zelfs zeggen: een dreamteam. Elke dag lagen we bij elkaar in een mandje en wij hoopten nou toch zo dat het voor eeuwig zo mocht blijven, maar zeker wisten we het niet. Het leven is als een zak met kattensnoepjes; je weet nooit wat je krijgt. Dat weten Marijke en ik allebei donders goed. Dus bleven we maar bij elkaar in de hoop dat mensen zouden zien dat we één pakketje zijn. Ons plan is gelukt! We zijn samen door mensen geadopteerd en wonen nu heel sjiek op een enorm erf met zat verstopplekjes, en dat is nou echt iets voor ons!
Wij zijn namelijk gewoon geen huis- en keukenkatten; wij zijn tuinkatten! Zowel ik als mijn Marijke hebben een hoop meegemaakt en willen heus best af en toe een aai, maar daar moeten we dan wel zelf om vragen, want als iemand zomaar zijn hand naar ons uitsteekt krijgen we verschillende hartverzakkingen van schrik. De mensen waarbij we nu mogen wonen snappen ons helemaal en laten ons onze gang gaan. Zo hebben we het graag.
Elke dag krijgen we ons natje en ons droogje en voor de rest zijn wij aan het avonturieren met zijn tweeën. U wil niet weten hoe fijn het is om gewoon vrij te zijn om je kat te gaan, maar wel met de zekerheid dat er altijd een bakje met schrans klaarstaat. Wij vinden het luxe! Ons nieuwe personeel is heel lief voor ons en wacht keurig tot wij klaar zijn voor een kopje. Precies goed.
Wij dachten echt dat we voor altijd in de opvang zouden blijven, want wie wil er nou niet één, maar twee katten met een gebruiksaanwijzing? Vonden wij prima hoor, want wij vonden het fijn in de opvang, maar dat we zoveel mazzel zouden hebben… Samen, voor altijd, en lekker de ruimte met af en toe een aai. We hadden het niet beter kunnen treffen!”

Stichting verhaal Marijke

mickmarijkeMarijke, een gezellige, enorm lieve dame van ongeveer 10 jaar oud. Jarenlang heeft ze rond gezworven op een boeren erf bij een appelboomgaard, maar ondanks dat is ze super sociaal

en gek op knuffelen! Ze wordt maar wat graag aangehaald, haar motortje draait dan op volle toeren, maar wat later zoekt ze dan weer de veiligheid van haar mandje op, het liefst dicht tegen andere vriendjes aan. Eten kan ze ook als de beste en dat is haar dan ook wel aan te zien, dus afgepaste porties is wel een vereiste, anders wordt madame echt te dik!

Stichting verhaal Mick

Mick is mooie kater van 5 jaar oud, die helaas nog steeds wat angstig is, maar beslist geen kwaad in de zin heeft! Hij heeft gewoon veel tijd nodig om zich wat relaxter te gaan voelen. Mick is vorig jaar zomer bij ons komen wonen en was aanvankelijk amper benaderbaar. Met veel tijd en energie van één van de vrijwilligers is hij nu zover dat hij geaaid kan worden. Ook heeft Mick veel steun aan z’n vriendin Marijke en zij zijn inmiddels onafscheidelijk geworden! Mick en Marijke worden dan ook samen geplaatst.

Wij zoeken voor hen een geduldig en rustig baasje die met name Mick alle tijd wil geven om hem verder te laten wennen. Een tuin voor hen beiden is niet noodzakelijk.

Gezien de band die Mick heeft opgebouwd met Marijke, willen wij deze 2 niet meer uit elkaar halen.

 

mickmarijke mickmarijke