Max

Max

Succesverhaal

“Ik moet jullie eerlijk zeggen: ik wist niet of het ooit nog goed zou komen met mijn leven. Ik zwierf in Emmeloord over straat en voelde me een kattenbak ellende. Aan de tocht voelde ik dat ik niet zo harig meer was als vroeger. Om mijn nek zat een stokoude vlooienband die me allang niet beschermde tegen allerlei enge steekbeestjes, dat was duidelijk. En ik had me toch een zere bek, echt niet leuk allemaal.
Gelukkig zag een meneer dat het met mij niet zo heel goed ging en dankzij hem is mijn leven nu helemaal kittig. Hij zorgde dat ik naar de opvang mocht en daar werd ik geholpen aan al mijn ellende. Nou vond ik dat in eerste instantie helemaal niet leuk, al dat gesjor aan mijn lijf en mijn gebit, maar ik voelde me al snel zoveel beter dat ik snapte dat die mensen dat allemaal deden om mij te helpen. Als dank deed ik veel kopjes. Lieve mensen verdienen kopjes.
Vandaag de dag kopjes ik me een ongeluk! Ik mocht al snel bij hele lieve mensen komen wonen en die wil ik wel de hele dag kopjes. Het liefst zit ik de hele dag bij mijn mensen op schoot te knuffelen. Soms zit ik ook weleens op een rug te knuffelen. Maakt mij namelijk niet uit, als ik maar heel erg dichtbij mijn mensen kan zijn voor te knuffelen en te kopjes. Dat heb je allemaal niet op straat hé. Ik heb wat dat betreft een hoop in te halen en dat zullen ze hier weten ook.
Mijn mensen hebben twee deuren naar hun mand – geen idee waarom maar dat zal wel iets mensjes zijn – en elke ochtend raad ik uit welke deur ze komen. Reken maar dat ik het altijd goed heb. Hoe sneller ik kan kopjes hoe beter: dat ik mijn motto!
Ik heb heel veel speelgoed en een enorm apparaat waar ik al mijn nagels in kan scherpen, heerlijk gevoel vind ik dat. Wat ik ook leuk vind om te doen: deurtjes naar kastjes openmaken. Maar de sport is natuurlijk wel dat het stiekem moet: als ze me zien doe ik net alsof ik gewoon toevallig in de buurt was en zomaar ineens die deur openging. Kan gebeuren, mauwdiemauw en doooooor. En kopjes.
Elke avond ga ik even een tijdje op tilt van geluk en sjees ik de hele tent door, lachen joh! En mijn mensen vinden dat ook lachen joh! Ja, ik kan wel zeggen dat ik van de hel naar de hemel ben gegaan. Dat ik toch nog zo’n heerlijk kattenleven mag hebben, ik had het niet verwacht, maar het is echt helemaal echt. Weten jullie hoe ik dat vier? Met kopjes. Jij mag een kopje! En JIJ mag een kopje! KOPJES VOOR IEDEREEEEEN!”

MaxMaxMaxMaxMaxMaxMax


Stichting verhaal

Max is een cyperse kater van 7 jaar oud en gevonden in Emmeloord. In ene stond hij daar in een tuin, vanuit het niets aangelopen en de bewoner viel het op dat meneer er erg slecht uit zag. Het leek wel of Max om hulp kwam vragen, zo van “kijk mij nou?” Hij bleek kale plekken te hebben, maar ook open wonden en hij had een oude versleten vlooienband om. Een teken dat hij kennelijk al een tijdje zwervend was.., maar ook een baasje had gehad… Arm dier. Max is gelukkig, door deze oplettende meneer, bij ons terecht gekomen en uitgebreid onderzocht. Allereerst is hij behandeld voor zijn gebitje, want die bleek vol met ontstekingen te zitten. De meeste van zijn tanden zijn getrokken. En dit al is Max niet in de koude kleren gaan zitten…. Eerst een hoop ellende op straat en nu weer al dat gedoe met z’n operaties, hij vond het verre van leuk…!

Inmiddels is Max hersteld en kunnen we hem steeds beter benaderen en aaien! Hij kan inmiddels heerlijk genieten van aandacht, deelt giga kopjes uit, maar als hij het zat is, dan laat hij dat ook blijken! Max is gewoon een stoere kater die niet van te veel poespas houdt. Een kater voor de wat gevorderdere katteneigenaar, maar hij is het zeker waard!

MaxMaxMax