Mathilde

Mooie, nog jonge, Mathilde, verblijft sinds januari 2024 bij ons in de opvang.

De eerste tijd hebben wij maar weinig van Mathilde kunnen zien. Mathilde leek wel overweldigt door het verblijf in de opvang. We zagen haar vooral in haar mandje liggen, meestal heel stil. Het leek wel alsof ze dacht: zolang ik niet beweeg, dan zien ze me misschien niet. Ze kwam haar mandje in onze aanwezigheid niet uit. Een voorzichtige aanraking liet zij gelaten toe.

Mathilde is FIV-positief. Het FIV-virus is niet overdraagbaar op mensen, wel kunnen katten elkaar door bloedcontact besmetten. Hierdoor is het belangrijk dat Mathilde niet vrij naar buiten kan. Wel zou zij naar buiten mogen in een afgezette tuin of balkon.

Meer informatie over FIV vindt u hier.

Sinds enige tijd is Mathilde ‘los’ tussen de andere katten in onze FIV-ruimte. Ze is daar de enige dame tussen allemaal mannen. Mathilde ligt veelal op een rustig plekje, zoals onderin de krabton. Een vloeibare snack durft ze van je vinger te likken. Is het haar te veel, dan blaast ze even en soms deelt ze daarbij een tik uit: een teken dat haar grens voor dat moment even bereikt is. Op rustige momenten, vooral in de avond, komt zij tevoorschijn. Dan zit zij tussen de mannen in, eet haar brokjes, kijkt voorzichtig rond. En….! Als alles rustig gaat, dan is zij te aaien. En dat lijkt zij eigenlijk best heel fijn te vinden. Je hoort haar niet spinnen, maar je voelt het wel!

We verwachten dan ook dat Mathilde in een rustig huis, met geduldige mensen, nog mooie stappen zal nemen en haar zachte karakter mooi tot haar recht zal komen.

Mathilde heeft geen vast maatje in onze opvang. Zij lijkt wel goed op haar gemak tussen de andere katten. Het zou voor Mathilde dan ook fijn zijn om niet alleen te hoeven verhuizen maar samen met een van de andere katten.

Wilt u Mathilde eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mathilde

Mathilde