Mac

Mac is een witte kater die duidelijk te herkennen is aan zijn ene zwarte oor.  Mac is een buitengewoon lieve en zachtaardige kat; een echte goeierd is het. Hij vind het heerlijk om geaaid te worden en aandacht te krijgen. Zijn velletje voelt zijdezacht. Net zoals zijn grote vriend Amadeus komt hij gelijk naar je toe als je binnen komt. Tenzij hij net lekker een tukje in het zonnetje ligt te doen. Beide heren zijn echte vrienden. Zij eten zelfs samen uit één bakje. Hoe bijzonder is dat voor twee ex-zwervers die niet altijd genoeg te eten hebben gehad.

Wij plaatsen Mac dan ook samen met Amadeus. Deze twee katten samen gaan heel veel gezelligheid brengen in hun nieuwe huisje.

Zij zouden bij een gezin geplaatst kunnen worden, mits de kinderen weten hoe zij met katten om moeten gaan. Ook een rustige hond lijkt ons geen probleem. Wij zoeken voor hen een huis met veilig afgezette tuin, balkon of een ruime woning.

Beiden maakten deel uit van een groep zwerfkatten in Lelystad. Toen wij hier melding van kregen, kwam ons vangteam meteen in actie. Zes katten hebben zij gevangen. En wat was het weer een triest groepje bij elkaar. Allen zaten onder de wonden en waren sterk vermagerd.

In de kliniek zijn zij volledig nagekeken, behandeld en is er bloedonderzoek gedaan. Helaas bleek een aantal van hen besmet met FIV (ook wel kattenaids genoemd) Katten kunnen hiermee nog een goed en lang leven hebben. Het is niet besmettelijk voor mensen of honden. Wel kunnen zij andere katten besmetten als zij gaan vechten. Daarom moeten zij in huis blijven. Naar buiten mogen zij alleen in een veilig afgezette tuin of balkon.

Dankzij onze goede zorgen zijn zij inmiddels allemaal aardig opgeknapt. En het blijken stuk voor stuk hele lieve katten te zijn die klaar zijn om hun forever home te vinden.

Wilt u Amadeus en Mac eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mac

Mac