Loebas

Loebas is een zwart-witte kater met een mooie tekening op zijn kop. Loebas heeft een zachtaardig, rustig karakter. Soms nog een beetje schuchter en verlegen. Maar als er eten in het spel is dan verdwijnt zijn schuchterheid als sneeuw voor de zon. Bij sommige van onze vrijwilligers komt hij zelfs op schoot zitten. Loebas is sociaal naar andere katten. Hierom wordt hij ook alleen samen met een andere FIV kater geplaatst.

Loebas zou eventueel bij een gezin met oudere kinderen geplaatst kunnen worden, mits de kinderen hem rustig benaderen. Wij verwachten dat een rustige hond ook geen probleem zal zijn. Verder zoeken wij mensen met een groot kattenhart, waar hij een heerlijk thuis kan vinden zodat hij snel het harde bestaan op straat kan vergeten, heerlijk verwend gaat worden en kan gaan genieten.

Loebas maakte deel uit van een groep zwerfkatten uit Lelystad. Toen wij hier melding van kregen kwam ons vangteam meteen in actie. Zes katten hebben zij gevangen. En wat was het weer een triest groepje bij elkaar. Allen zaten onder de wonden en waren sterk vermagerd.

In de kliniek zijn zij volledig nagekeken, behandeld en is er bloedonderzoek gedaan. Helaas bleek een aantal van hen besmet met FIV (ook wel kattenaids genoemd) Katten kunnen hiermee nog een goed en lang leven hebben. Het is niet besmettelijk voor mensen of honden. Wel kunnen zij andere katten besmetten als zij gaan vechten. Daarom moeten zij in huis blijven. Naar buiten mogen zij alleen in een veilig afgezette tuin of balkon.

Dankzij onze goede zorgen zijn zij inmiddels allemaal opgeknapt. En het blijken stuk voor stuk hele lieve katten te zijn die klaar zijn om hun forever home te vinden.

Wilt u Loebas eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Loebas