Loebas is geadopteerd

Loebas verblijft inmiddels alweer bijna een jaar bij ons in het hostel.

Hij maakte deel uit van een groep van zeven katten, die in april 2023 bij ons binnen is gekomen, nadat hun baasjes hen achtergelaten hebben.

De andere katten uit die groep hebben inmiddels allemaal hun gouden mand gevonden, alleen Loebas nog niet. Hoe dat komt? Misschien dat zijn bescheiden en zachtaardige karakter het wat moeilijker maken om op te vallen.

Loebas is namelijk geen haantje te voorste. Een beetje de kat uit de boom kijken, dat past hem. Voorzichtig in zijn benadering, maar oh zo lief. Steek je je vuist uit, dan komt hij dichterbij, houdt zijn koppie schuin en dan: ja hoor, een kopstoot! Is het rustig en heb je zijn vertrouwen gewonnen, dan laat hij pas echt zien hoe leuk hij is. Een van de vrijwilligsters met wie hij een goed band heeft volgt hij op de voet. Als een zwaan-kleef-aan loopt hij achter haar en volgt haar ruimte na ruimte.

Ga je bij hem op de grond zitten, dan komt hij rustig knuffelen en vindt hij het fijn om geaaid te worden. Gebeurt er te veel om hem heen, dan doet hij een stapje terug. Eten, daar is hij dol op. En als hij de kans krijgt, dan laat hij zich ook verleiden om fijn te spelen.

Maar momenten waarop hij rust heeft, die vindt hij ook heerlijk.

Loebas is FIV-positief. Het FIV-virus is niet overdraagbaar op mensen, wel kunnen katten elkaar door bloedcontact besmetten. Hierdoor is het belangrijk dat Loebas niet vrij naar buiten kan. Wel zou hij naar buiten mogen in een afgezette tuin of balkon.

Meer informatie over FIV vindt u hier.

Omdat Loebas sociaal is naar andere katten, wordt hij niet als enige kat geplaatst maar samen met een andere FIV-kat.

Met Charlie heeft hij een goede vriendschappelijke klik. Deze twee mannen gaan graag samen op ‘jacht’ en begroeten elkaar door het uitdelen van kopjes aan elkaar. Een lief, sociaal duo! Wij zoeken dan ook een huis waar zij samen naartoe mogen verhuizen.

Kunt u door het bescheiden karakter heen prikken om Loebas te zien voor de gezellige kater die hij is? Heeft u naast Loebas ook plek voor zijn maatje Charlie? Heeft u een wat rustiger thuis/huishouden? Heeft u geen kleine, drukke kinderen? Dan zou Loebas zomaar de kat voor u kunnen zijn!

U krijgt er heel veel liefde en gezelligheid voor terug!

Wilt u Loebas eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Loebas

Loebas

Loebas