lientje

Lientje

Succesverhaal

“Weet je hoe de opvang aan mij is gekomen? Door diervriendelijke mensen op het industrieterrein bij een fabriek in Lelystad. Daar was het ruig hoor. Daar rijden veel van die hele grote mega-auto’s die heel veel lawaai maken en me elk moment zo van mijn sokjes konden rijden. Doen ze vast niet expres maar de mensen die daarin rijden kunnen een klein zwart-wit figuurtje als ik volgens mij helemaal niet zien, zo hoog zitten ze.
Gelukkig kon ik rekenen op die diervriendelijke mensen die me zo nu en dan wat te schaften gaven, maar mijn leven was ik ondertussen mooi niet zeker. De diervriendelijken waren het met me eens dat het best gevaarlijk was voor kleine ik en hebben de opvangmensen gebeld om me te komen redden.
In de opvang had ik niets te vrezen, heerlijk was dat. Eindelijk rust, warmte en ik wist precies wanneer ik weer zou eten. Dit leven bevalt me een stuk beter, dacht ik. Heerlijke rust, lekker veel knuffels van mijn lievelingsdier de mens, hoezee! Dat ik maar eeuwig hier mag blijven. Maar op een dag werden ik en opvanggenootje Lotje in een mandje geklapt en moest ik vertrekken.
We kwamen in een heel warm huis terecht met lieve mensen, maar Lotje vond ik gewoon een stom beest. Eerst tolereerden we elkaar want het was er heel fijn, maar op gegeven moment konden we allebei niet langer verbergen dat we van elkaar het liefst een badmat zouden maken. Dus kwam ik weer terug naar de opvang. Ook gezellig.
Best al heel snel werd ik alweer in een mandje geklapt. Wat heb ik nu weer aan de staart, dacht ik. Maar hier is het elke dag feest, want ik ben de kat in huis. De enige. De belangrijkste. De poesbaas. En, ook bepaald niet onbelangrijk: ze hebben hier heel veel soorten schoten, ruim en krap, en daar mag ik allemaal op. Alle schoten zijn voor Lientje. Als die diervriendelijken op dat industrieterrein me nu toch konden zien!
Omdat ik nu niet meer bang hoef te zijn voor mega-auto’s slaap ik als een zwart-wit roosje. Soms schrik ik wakker omdat ik plots lawaai hoor. Dan denk dat ik weer op het industrieterrein met de mega-auto’s lig, maar dan besef ik me dat ík dat lawaai maak. Als ik op al mijn gemakjes heerlijk aan het slapen ben knor ik kennelijk nogal hard…”

Lientje

Lientje


Stichting verhaal

Lientje, een super lief vrouwtje van een paar jaar oud, heeft gedurende een half jaar rond gezworven op een industrieterrein in Lelystad, bij een fabriek. Hoe ze daar terecht is gekomen, weet niemand, maar gelukkig werd ze wel voorzien van eten! Het risico alleen om overreden te worden door de vrachtwagens die daar continue rondreden, was groot dus gelukkig hebben medewerkers de stichting ingeschakeld om haar te vangen en is ze zodoende bij ons terecht gekomen. Helemaal gezond kon ze al snel naar de grote ruimte en blijkt ze gewoon een super sociale aanhankelijk poes te zijn die geniet van alle aandacht die ze maar krijgen kan. Wie wil deze lieverd een fijn huisje geven?