kliko

Kliko

“Ik was nooit zo van het sociale, maar daar ben ik dankzij mijn Nanda van teruggekomen. Sinds ik bij haar mag wonen verblijd ik haar zo nu en dan met mijn kopjes en mijn plukken haar. Vindt ze leuk. Ik heb haar onlangs ook verrast met mijn aanwezigheid naast haar in bed. Ze wist niet hoe ze het had en ik was ook verbaasd over mijn knuffeligheid – want dat doet ‘ie anders bijna nooit – maar mijn Nanda haalt dat nou eenmaal in mij naar boven. Nu ik eindelijk een iemand heb die ik kan vertrouwen en die altijd lief voor me is, ga ik helemaal LOS met mijn geknuffel!
Kijk, ik had ooit wel een eigen knuffelmens, maar die is overleden. Daar had ik goed de pest over in, en dat mocht iedereen weten ook. Kliko stopt zijn gevoelens niet in de afvalbak. Toen had ik ook nog FIV, dus moest ik samen met een lotgenoot in een aparte ruimte in de opvang. Doe maar weer zo, dacht ik. Als klap op mijn vuurpijl van ellende was mijn lotgenoot ook nog een enorme hufter. Gelukkig was dat van korte duur en werd de hufter vervangen door drie prima te pruimen poezenbeesten, maar gerust was ik er verder niet op.
Dat ik met al mijn gedoetjes ooit weer een eigen mens zou krijgen, ik zag het niet gebeuren. Maar zo zie je maar, soms zie je dingen verkeerd want het is me gelukt. Nu heb ik niet alleen een eigen mens en een eigen huis, maar ook een hele nieuwe familie met echt leuke lotgenoten, want Nanda valt enorm op rare pruimen zoals ik. Nu heeft ze zowat een fruitmand vol!”

Stichting verhaal

klikoKliko is een prachtige cyperse kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is bij ons terecht gekomen omdat zijn baasje helaas is overleden. Dit zorgde bij Kliko voor een behoorlijke terugslag. De eerste maanden van zijn verblijf waren dan ook behoorlijk traumatisch voor hem. Omdat Kliko besmet is met FIV heeft hij lange tijd bij een andere bewoner met FIV gezeten, maar deze kater was behoorlijk overheersend. Dit deed Kliko zeker geen goed! Inmiddels zit hij met 3 andere FIV katten, die allen een stuk rustiger zijn en we zien Kliko nu helemaal ontdooien en veranderen in een geweldige lieve knuffel-kater! Alles gaat nog wel heel voorzichtig, maar hij geniet nu volop van alle aandacht en deelt ons kopjes uit als de beste!

Wij zoeken voor Kliko een rustig huisje, eventueel met een afgezette tuin. Hij zou prima alleen geplaatst kunnen worden, maar misschien dat een andere FIV-collega wel met hem mee mag verhuizen?

Kliko lijdt aan FIV (Feline Immuno-deficientie Virus), dat vaak voorkomt bij (ex)zwervertjes. Daarom zoeken we voor hem een fijn huis zonder andere dieren, waar hij eventueel afgeschermd en veilig naar buiten kan. Wel kan hij samenleven met andere FIV-katten. Kijk hier voor meer info over FIV of neem contact op met de opvang: 0320 723 900.