Jodie

Jodie

Succesverhaal

“Mijn eerste week in mijn nieuwe thuis zit er op.
Dus even een berichtje over alle nieuwe en vreemde dingen die ik ben tegen gekomen. De eerste dag viel niet echt mee.
Het begon al met de autorit, dat vond ik maar helemaal niks
En dat heb ik ook luidkeels laten merken. Gelukkig was dat snel voorbij en kwam ik in een hele nieuwe omgeving terecht. Brrr eng hoor. Ik heb me dan ook verder die dag verstopt op de trap.
’s Avonds werd het zo rustig in huis dat toch maar even ben wezen kijken in de huiskamer. Heel voorzichtig heb ik de kamer een beetje verkend en ben ook op de bank gesprongen.
Dat was wel leuk, want dan krijg je allemaal knuffeltjes en zo.
Maar als er iets of iemand bewoog dan ging ik weer snel terug op de trap.’s Nacht toen iedereen sliep heb ik maar eens lekker rondgekeken, gegeten en de kattenbak gevonden.
Ik heb toen ook een super leuke verstopplek gevonden onder de bank. Als ik daar zit kan niemand mij zien. Wat hebben ze allemaal gezocht de volgende morgen en ze konden me niet vinden.
Het is wel wennen hoor, elke dag probeer ik om wat zekerder van me zelf te worden en langzamerhand lukt dat al aardig. Al die nieuwe geluiden is erg wennen. Maar als het te eng wordt kruip ik gewoon weer even op mijn verstopplekje onder de bank.
De avond is mijn favoriet, als iedereen op de bank zit ga ik er lekker tussen in liggen en dan mag er best visite zijn, dan kan ik fijn bij iedereen een knuffel halen.
Het liefste ga ik bij het vrouwtje liggen. Lekker veilig en een aai of een knuffel op zijn tijd. Inmiddels is de bank mijn favoriete plekje geworden, je kan daar prima je eigen wassen,
even flink uitrekken en natuurlijk bedelen om geaaid te worden.
Ik probeer ook steeds meer om aandacht te vragen, alleen het miauwen gaat niet zo goed. Ik ben namelijk heel schor en meer als een hees geluidje komt er niet uit. Ik denk dat het door de stress komt en het zal langzaamaan wel beter gaan.
Al met al gaat het steeds beter met mij. Zo af en toe als het me te eng wordt kruip ik nog even onder de bank,
maar al gauw word ik toch weer nieuwsgierig en kom er weer gezellig bij. Ik heb nog wel even wat tijd nodig, maar het gaat allemaal wel lukken en heb weer een fijne plek gevonden.
En ik wil ook graag nog even jullie allemaal bedanken, dat ik ondanks mijn leeftijd bij jullie mocht logeren ook al was het af en toe best eng.”

Stichting verhaal

Jodie, een mooie lieve dame op leeftijd. Jodie is bij ons binnengekomen eind juli. Helaas moest er afstand gedaan worden van haar omdat haar eigenaar naar een verzorgingstehuis moest. Helaas zijn katten niet toegestaan daar. Maar ja de kat op straat zetten vond de eigenaar niet kunnen. Daarom is ze bij ons gebracht zodat wij een liefdevol huisje kunnen zoeken.

Jodie is een hele lieve kat die wel van aandacht houd. Ondanks dat ze toch al jarenlang bij haar vorige eigenaar heeft gewoond is dit nu een hele vreemde wereld voor haar. Het is dus even wennen en is ze heel voorzichtig. Ze laat zich wel lekker aanhalen maar vooral nu is ze de buurt nog even aan het verkennen.

Wie gunt haar de laatste jaren nog een geweldige huisje?
JodieJodie