Jip en Janneke

Jip en Janneke: een lief en sociaal duo dat, zoals hun namen al doet vermoeden, bij elkaar hoort.

Beide dames zijn bij ons in de opvang gekomen nadat hun vorige baasje door omstandigheden afstand van hen heeft gedaan. Ze zijn allebei met succes behandeld aan een blaasontsteking. Wel moeten zij allebei de rest van hun leven een blaasgruisdieet krijgen, omdat zij gevoelig zijn voor blaasgruis.

Jip is grijs-gemêleerd van kleur en is groot van formaat. Eigenlijk is ze een brok gezelligheid en liefde. Een van de grootste hobby’s van Jip is aandacht krijgen en geaaid worden. Op schoot liggen vindt ze heerlijk. Ze ploft neer en wil eigenlijk niet meer opstaan. Wensen voor op schoot liggen heeft ze wel: aaitjes krijgen. Als je stopt met aaien en Jip is het daar niet mee eens, dan tikt ze je aan om te laten weten dat je eigenlijk nog wel even door moet gaan. Naast heel lief en knuffelig, is ze ook heel speels. Achter een balletje of speeltje door de woonruimte rennen doet ze graag. Die beweging is ook nog eens goed voor haar. Een klein kilootje minder van Jip zou geen kwaad kunnen.

Janneke is net zo lief en aanhankelijk als Jip. Ze is alleen wat afwachtender en vindt nieuwe situaties wat spannender. In het begin kruipt ze wat weg en kan ze blazen, maar daarachter verstopt zit een knuffelige dame. Steek je je hand naar haar uit, dan is de kans groot dat ze je begroet door je hand te likken. Daarna is ze er klaar voor om geaaid en gekroeld te worden. Voelt ze zich op haar gemak, dan komt ze vragen om aaitjes. Janneke heeft meer en donkerdere kleuren in haar vacht dan Jip. Ook Janneke is groot. Voor beide dames zou het fijn zijn als zij in hun nieuwe huis wat gewicht zouden verliezen.

Wilt u kennis komen maken met Jip en Janneke? Vul dan hier het adoptieformulier voor haar in. Ons plaatsingsteam neemt daarna contact met u op.

Jip en Janneke