Jillz

Jillz is een grote, wit-rode kater van ongeveer 3,5 jaar oud. Hij is bij ons in de opvang gekomen nadat er een melding over hem was ontvangen. Hij was al lange tijd zwervende in Lelystad en was daardoor wat verwilderd en gehavend.

Uit de bloedtest die na binnenkomst werd afgenomen, bleek dat Jillz drager is van het FIV-virus. Na zijn periode in de quarantaine is hij dan ook terechtgekomen in de ruimte waar al meerdere FIV-katers verblijven. In het begin was Jillz schuwer en terughoudend, maar na verloop van tijd begon zijn vertrouwen in ons mensen steeds meer toe te nemen. Zo heeft hij zich ontwikkeld tot een gezellige en evenwichtige kat, die graag aandacht krijgt en als de beste kopjes kan geven. Dit doet hij niet alleen bij mensen, maar zo begroet hij ook graag de andere katten. Zijn kopjes zie je van tevoren al aankomen, hij komt dan aangelopen met zijn kop al schuin/ in de kopjes geef-stand.

Inmiddels is Jillz zijn gebitsbehandeling afgerond en is hij er helemaal klaar voor om op zoek te gaan naar een gouden mand!

Jillz is sociaal naar mensen en naar andere katten. Hij gaat gemoedelijk en gezellig om met de andere katers die in de FIV-ruimte zitten. Hij kan eigenlijk met alle katten goed opschieten, maar met name met James (ook FIV-positief) heeft hij een heel goede band. Ze geven elkaar zelfs kusjes. Wij zouden Jillz dan ook heel graag samen met een van de andere FIV-katers, bij voorkeur met James, plaatsen.

Doordat Jillz het FIV-virus bij zich draagt, mag hij niet los naar buiten. Een afgezette tuin of balkon is wel een optie. Ook zou hij prima als binnenkat kunnen leven.

Wilt u meer weten over FIV bij katten? Hier kunt u meer informatie vinden: https://www.zuiderzeezwerfdieren.nl/fiv-kattenaids/

Wilt u kennis komen maken met Jillz? Vul dan hier het adoptieformulier voor haar in. Ons plaatsingsteam neemt daarna contact met u op.