Jax

Succes verhaal

Jax is begin maart 2022 geadopteerd door een gezin dat al eerder katten bij ons heeft geadopteerd, ze hebben haar Fae genoemd.
Ze zijn ontzettend dol op elkaar.

Gouden mand gezocht

Jax is sinds april vorig jaar al bij ons. Zij kwam bij ons na een vangactie op een boerderij in Zeewolde, waar wij in totaal zo’n 26 katten vandaan haalden. Wat waren ze er allemaal slecht aan toe! Het was vreselijk. Gelukkig kregen ze bij ons alle noodzakelijke zorg, liefde en aandacht.
Ook Jax was er slecht aan toe. Zij heeft bij ons alle tijd gekregen om aan te sterken en te herstellen. Zij onderging een totale gebitssanering.

Ook had zij longworm, een bepaald soort parasiet die overal ter wereld voorkomt. Een kat kan geïnfecteerd worden door in contact te komen met muizen, slakken, kikkers en vogels. De longwormlarven die de kat binnen krijgt verplaatsen zich naar de longen. Daar worden ze volwassen en gaan ze eitjes produceren. Die eitjes worden opgehoest, doorgeslikt en komen via de ontlasting weer naar buiten. Helaas heeft Jax hier blijvende longschade aan overgehouden. Dit wil zeggen dat haar ademhaling vaak te horen is en dat zij soms wat snotterig uit haar neusje kan zijn.

Toch is het een heel tevreden poesje. Zij heeft haar vaste plekje bij ons op de opvang waar zij lekker ligt te slapen. Een knuffel en een aai zijn altijd welkom en ook spelen kan zij als de beste. Zij kan daarin best heel fanatiek worden. Tussen de andere katten staat zij haar mannetje. Zij zoekt het conflict niet op, maar zij laat zich ook de kaas niet van het brood eten.