hilly

Hilly

Succesverhaal

Kattebel van Hilly:
“Ik ben Hilly en ik vind alles kapot eng. Kan ik ook niks aan doen. Kan je nagaan hoeveel geluk ik had toen ik in de opvang mocht wonen, want daar hebben ze heel veel mensen die heel veel geduld met me hebben en ik vind zelf dat ik daar reuze van ben opgeknapt. Maar ik schrik me nog steeds heel vaak een hondje.
Nu woon ik bij een hele lieve dame en die is zo lief dat ik eerst dacht dat het niet waar kon zijn. Ja sorry, maar ik vind het nog steeds moeilijk te geloven dat een mens lief tegen me is zonder dat er ineens iets ergs gebeurt. Ik zat dan ook het liefst onder de mand van mijn dame. Ze gaf me in het begin onder haar mand mijn bakje eten, maar ineens zette ze het gewoon midden op de vloer. Ik schrok me weer eens rot. Maar ze keek er heel lief bij, en na een tijdje kreeg ik wel gewoon honger natuurlijk en toen durfde ik voorzichtig onder haar mand vandaan om mijn bakje te eten. Ze bleef me ook aanstaren, dus ik probeerde haar duidelijk te maken dat ze ook wel een hapje mag, maar hoe communiceer je in katsnaam met mensen? Ik weet het niet!
Als mijn dame ’s nachts naar haar mand ging, dan inspecteerde ik de boel stiekem. Geruisloos ging ik op verkenning. Ik moet wel weten waar ik woon en zo van onder een bed is het lastig in te schatten allemaal. Tegenwoordig durf ik ook overdag onder het bed vandaan te komen voor mijn inspecties en soms lig ik zelfs op de bank of op haar mand in plaats van eronder in mijn eigen mand. Hoe stoer ben ik?! ’s Avonds, als mijn dame naar haar mand gaat, loop ik alvast vooruit naar onze mandjes. Ik weet wel hoe het hier werkt inmiddels. Heel rustgevend, ons ritueel.
Tuurlijk, als ze dan ineens met haar armen omhoog staat om haar vacht uit te doen – dat is ook weer iets wat ik niet begrijp van mensen – schrik ik me ouderwets dood, maar ik begin door te krijgen dat mijn dame het goed met me voor heeft en me niet door de kamer heen zal slingeren of zoiets griezeligs. Ze zegt steeds: “Hilly, kom maar… je hoeft niet bang te zijn!” en volgens mij spreekt ze echt de waarheid!”


Stichtingverhaal

Hilly, een prachtige grote poes van 1,5 jaar oud, is als zwerver, met een nestje kittens gevonden. Ze is uiteindelijk bij een ander asiel terecht gekomen, maar omdat Hilly nog verre van gesocialiseerd is, is ze bij ons terecht gekomen. Hilly heeft nog een lange weg te bewandelen…. Op dit moment doen we ons uiterste best haar vertrouwen te geven, maar dat zal nog even tijd kosten. Ze houdt zich verscholen achter haar mandje en blaast geregeld naar ons. Maar ook met Hilly gaat het goedkomen! Daar zijn we van overtuigd, we hebben al zoveel wonderen zien gebeuren!! We hebben dan ook het volste vertrouwen dat het met deze dame goed gaat komen!