Hidde

Hidde

Succesverhaal

Kattebel van Erik & Hidde:
“Ik, Erik (knap, rood en wazig van oog) en Hidde (knap, rood, helder van oog): wij sloten vriendschap in de opvang. Knappe rode kater vindt knappe rode kater. Behalve onze knapheid hebben we ook gemeen dat we allebei van de straat kwamen en toch nogal moesten wennen aan alle mensen, dieren en geschoonmaak in de opvang.
Ik mocht daarom apart op mijn eigen Erik Afdeling, waar ik zat met verschillende katers. Meestal zat ik in mijn Erik Ton. Op een dag kwam daar mijn vriend Hidde bij. Hij was toen nog niet mijn vriend, maar al heel snel wel. Hij mocht met mij in mijn Erik Ton, want het is belangrijk dat je weelde deelt, heb ik geleerd.
Evengoed schrokken wij ons in de Erik Ton ook regelmatig een bult, want er lopen steeds mensen heen en weer en alles en dat waren we niet gewend. Vooral vond ik het leuk als mijn Lievelingsmevrouw langskwam. Zij was heel erg lief voor ons. Tuulk, dat waren ze allemaal eigenlijk wel, maar soooorry, ik had nou eenmaal 1 Lievelingsmevrouw. Op een mooie dag mocht ik met haar mee.
Cliffhanger. Ho. Stop. Jawel, samen met Hidde!
Lekker RUSTIG hier mens! Ik kan rustig mijn gang gaan op zijn Eriks en er zijn hier heel spannende dingen die ronddraaien met water erin en daar vind ik wat van. Uren kan ik ernaar kijken, terwijl ik ondertussen blij ben dat ik daar niet in hoef. Straks krimp ik nog, nee zeg, dat wil mijn Lievelingsmevrouw niet. Meer Erik = meer liefde! Verder volg ik mijn Lievelingsmevrouw op de voet. Waar Lievelingsmevrouw is, is Erik, in vol, o vol ornaat.
Hidde vond alles in het begin heel eng en zat vooral in de Erik Ton 2, maar omdat ik zo dapper en stoer ben, probeert hij dat ook te zijn. Hij doet dus een Erik. Samen genieten we weer helemaal van ons kattenbestaan, in ons huis, met onze Lievelingsmevrouw en regelmatig een heerlijk visje voor ons helemaal alleen! Hidde, Lievelingsmevrouw en ik = dikke mik!”

Erik


Stichting verhaal

Hidde, een prachtige 4 jarige rode kater, helemaal uit Ameland! Want daar is deze meneer gevonden, op een vakantiepark. Hij liep hier al enige tijd zwervend rond, maar via een vangactie is hij uiteindelijk bij ons terecht gekomen.

Contact met mensen vond Hidde maar niks, dat was hij kennelijk niet (meer) gewend. Hij zonderde zich dan ook behoorlijk af en was uitsluitend in de buitenren te vinden. Na enige tijd en bepaalde signalen hadden wij het idee dat Hidde niet voldoende at en dronk. Hij is toen weer een tijdje verhuisd naar een hokje waar we hem goed in de gaten konden houden, maar ook zo beter contact met hem konden maken. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen! Wat is hij veranderd!! Hij begon kopjes te geven en werd steeds rustiger, genoot zichtbaar van die aai over z’n bol!

Hidde loopt nu weer vrolijk rond, is duidelijk over z’n angsten heen en het gaat heel erg goed met hem! Hij vindt het nog steeds heerlijk om buiten te zijn en zich af en toe af te zonderen, weg van de drukte van de andere katten, maar we kunnen nog steeds goed contact met hem maken dus… Hidde is klaar voor plaatsing!

Wij zoeken voor Hidde een huis met tuin en een baasje zonder kleine kinderen die hem natuurlijk héél veel aandacht wil geven. Wie wil deze mooie jongen eens ontmoeten?