Gerrit

Gerrit

Gerrit is een rustige lieverd van ongeveer 14  jaar, hij heeft waarschijnlijk maanden/jaren gezworven en dat is te zien aan hem. Hij is heel erg mager en z’n vacht vettig. Doordat hij nu lekker en goed te eten krijgt komt er al weer een heel klein beetje vet op de botten. Hij is tevreden met z’n natje en z’n droogje, een lekker mandje om in te liggen en een aai over z’n bol vindt hij heerlijk.

Gerrit is sinds begin september bij ons, terwijl hij eind juli al gevangen is.
In de tussen liggende periode hebben ze in moeilijke omstandigheden gezeten, helaas zonder medische zorg en in een te klein  hokken. Medische zorg was voor hem erg noodzakelijk omdat hij flink aan het niezen was. Tijdens zijn castratie bleek dat zijn gebit ook heel erg slecht was, er zijn ter plekke, terwijl hij toch nog onder narcose was meteen de ergste kiezen en tanden uitgehaald. Later is hij helemaal behandeld. Inmiddels heeft de antibiotica zijn werk goed gedaan en zit hij weer lekker in zijn vel.

Gerrit is  met glans door het senioren bloedonderzoek gekomen.
Tijdens het routine bloedonderzoek dat alle katten ondergaan als ze bij ons binnen komen beek dat Gerrit FIV (kattenaids) heeft. Hij heeft hier geen last van maar het is verstandig dat hij voor de rest van zijn leven niet meer in aanraking komen met andere katten. Dit om te voorkomen dat hij per ongeluk een ander kat besmet door vechten of ruw stoeien Voor mensen is dit niet gevaarlijk.

Meer informatie over FIV kunt u onder andere hier vinden.

We zoeken voor Gerrit dus een huis of een appartement met een afgesloten tuin of balkon zodat hij niet met andere katten in aanraking komt.