floris

Floris

Kattebel van Chili (voorheen Floris)

“Wat ik tussen die ouwe takken in de opvang moest weet ik ook niet, maar daar zat ik dan. Jong en fris te wezen. Ik vond iedereen best aardig hoor, maar soms kreeg ik wel eens een tik van zo’n bejaard beest en dat heb ik niet verdiend.
Ik ben hartstikke lief namelijk. Schattig, zelfs. Vraag maar aan mijn Vera en mijn Kleine. Kennelijk heet mijn Kleine Oskar, maar voor mij is-ie Kleine. Mijn Kleine. Sinds ik hier woon heb ik alleen maar gezelligheid meegemaakt. In het begin niet hoor, toen vond ik alles gewoon eng. Wekenlang zat ik boven me te bedenken of ik wel naar beneden zou durven, maar op een dag nam ik een stap. En toen nog een. En toen zat ik ineens beneden. Maar goed dat ik dat heb gedaan, want ik wil nooit meer anders! Beneden wonen de mensen en het speelgoed en het eten. En een monster dat servies opeet, maar door hem laat ik me niet wegjagen. Niet meer, in elk geval.
Ik heb hier allemaal blokjes en popjes om me mee bezig te houden. Mijn Kleine vindt die ook leuk, dus samen spelen we ons een bult. Ik weet niet welke van mijn mensen ik het liefste vind, want dat is zo lastig kiezen en ik hoef niet te kiezen dus daar maak ik verder geen woorden aan vuil. Met mijn Kleine kan ik fijn spelen en hij is – meestal – heel voorzichtig met me, die kleine floef. Maar ook op mijn Vera ben ik dol. Ze was een keer een paar dagen weg, nou, dat vond ik niet oké. Ik kan me ook niet herinneren dat er met mij overlegd is, maar goed… Toen ze dan eindelijk terug was, verloor ik haar geen seconde uit het oog. Ik sjokte overal achter haar aan, zodat ze zich niet weer uit de voeten kon maken. Ik leer snel hé. Zo rolt Chili.
Letterlijk trouwens, rol ik. Dan ga ik naast mijn Vera zitten en dan doe ik mijn signature move: de Chilirol. Dan doe ik een koprol zodat ik op mijn rug terechtkom en mijn mensen me fijn overal kunnen aaien. Kan ik iedereen aanraden. Dus allemaal tegelijk: STOP: CHILIROOOOOOL!”


Stichting verhaal

Floris, een leuk vrolijk katertje van 1 jaar jong! Floris heeft een baasje gehad, maar de situatie bij dit baasje was van dien aard dat hij daar helaas weg moest. Via de Dierenambulance Noord Veluwe is Floris bij ons terecht gekomen. En tja, er is eigenlijk gewoon helemaal niets mis met Floris. Hij houdt van aandacht, een aai over z’n bol en eten! Gewoon een leuk, ongecompliceerd mannetje! Wie wil deze lieve jongen een forever home geven, een huisje waar hij wel mag blijven wonen?