Erik

Erik

Succesverhaal

Kattebel van Erik & Hidde:
“Ik, Erik (knap, rood en wazig van oog) en Hidde (knap, rood, helder van oog): wij sloten vriendschap in de opvang. Knappe rode kater vindt knappe rode kater. Behalve onze knapheid hebben we ook gemeen dat we allebei van de straat kwamen en toch nogal moesten wennen aan alle mensen, dieren en geschoonmaak in de opvang.
Ik mocht daarom apart op mijn eigen Erik Afdeling, waar ik zat met verschillende katers. Meestal zat ik in mijn Erik Ton. Op een dag kwam daar mijn vriend Hidde bij. Hij was toen nog niet mijn vriend, maar al heel snel wel. Hij mocht met mij in mijn Erik Ton, want het is belangrijk dat je weelde deelt, heb ik geleerd.
Evengoed schrokken wij ons in de Erik Ton ook regelmatig een bult, want er lopen steeds mensen heen en weer en alles en dat waren we niet gewend. Vooral vond ik het leuk als mijn Lievelingsmevrouw langskwam. Zij was heel erg lief voor ons. Tuulk, dat waren ze allemaal eigenlijk wel, maar soooorry, ik had nou eenmaal 1 Lievelingsmevrouw. Op een mooie dag mocht ik met haar mee.
Cliffhanger. Ho. Stop. Jawel, samen met Hidde!
Lekker RUSTIG hier mens! Ik kan rustig mijn gang gaan op zijn Eriks en er zijn hier heel spannende dingen die ronddraaien met water erin en daar vind ik wat van. Uren kan ik ernaar kijken, terwijl ik ondertussen blij ben dat ik daar niet in hoef. Straks krimp ik nog, nee zeg, dat wil mijn Lievelingsmevrouw niet. Meer Erik = meer liefde! Verder volg ik mijn Lievelingsmevrouw op de voet. Waar Lievelingsmevrouw is, is Erik, in vol, o vol ornaat.
Hidde vond alles in het begin heel eng en zat vooral in de Erik Ton 2, maar omdat ik zo dapper en stoer ben, probeert hij dat ook te zijn. Hij doet dus een Erik. Samen genieten we weer helemaal van ons kattenbestaan, in ons huis, met onze Lievelingsmevrouw en regelmatig een heerlijk visje voor ons helemaal alleen! Hidde, Lievelingsmevrouw en ik = dikke mik!”

Erik


Stichting verhaal

Erik, een mooie grote rood/witte kater van ongeveer 5 jaar oud. Gevonden op een recreatiepark in Zeewolde, waar hij wel gevoerd werd.

Erik begon er steeds slechter uit te zien en liep ook mank. Zijn verzorger heeft diverse instanties benaderd en uiteindelijk is Erik bij een dierenarts terecht gekomen. Hier is Erik helaas op een slordige wijze gecastreerd en de dierenarts wilde hem vervolgens weer op straat zetten. Daar heeft mevrouw een stokje voor gestoken en gelukkig is Erik toen bij ons terecht gekomen.

Nader onderzoek wees uit dat Erik ook artrose in zijn pootje bleek te hebben. Vandaar het mank lopen.. Ook zijn gebitje bleek slecht en er zijn inmiddels diverse tanden verwijderd.

Hij werd er niet vrolijker op, weken herstellende in zijn hokje.. en het sociale dat er was, was langzaam aan het verdwijnen. Besloten is nu om hem heerlijk weer de ruimte te geven in onze woonkamer, waar hij zich lekker, zonder de aanwezigheid van de andere bewoners, kan bewegen in zijn eigen tempo. En wat is hij weer aan het veranderen… hij laat zich aaien, spint er vrolijk op los en Erik geniet weer!

​Voor Erik zoeken we een huis met groot balkon of een goed afgesloten tuin. Want ook Erik wil uiteindelijk wel weer naar buiten. Een beperkte ruimte is echter voor zijn artrose wel beter.Erik