dorien

Dorien

Succesverhaal

“Ook ik heb een veelbewogen geschiedenis achter de staart. Ik zwierf met een club lotgenoten wat door de buurt en wij kozen daar een tuin uit van een alleraardigst ouder stel, want die waren ons goedgezind. Maar toen ging de mevrouw ineens dood, en de meneer kon alleen niet voor ons zorgen. Logisch. Wij waren met velen.
Ik werd van de tuin verplaatst naar de stichting en daar was ik maar wat blij mee, want er was nogal wat mis met mij. Ik had allemaal ontstekingen in mijn bekwerk, dus eten was geen pretje en daardoor was ik een wel erg slanke den. Dat is allemaal opgelost door de lieve mensen en sindsdien ben ik zo goed als nieuw. Knap en wel mocht ik naar een eigen huis met mensen, honden en een kat. Ik vond alles enig, behalve dus de kat. Ik vond dat die wel weg kon, want ik ben er nu toch? Daar waren mijn nieuwe baasjes het niet mee eens. Snap ik ook wel, die andere (kwal…) was er nu eenmaal eerder, dus ik moest weer vertrekken en maakte mijn comeback in de stichting. Dat zeg ik: ik heb een veelbewogen geschiedenis achter de staart.
En wat er toen gebeurde… Ik mocht in Friesland wonen! Ik ben er nog maar net maar ik blijf mooi hier, dat had ik meteen al besloten. Ik heb hier lieve mensen en een mini-mens, vier hondenmaten en ik ben de enige poezel, zoals ik het graag zie. Ik kan heerlijk de hele dag knuffelen, eten en natuurlijk slapen in mijn gouden mandjes. Sorry voor mijn lieve verzorgers; ik heb geweldig genoten, maar nu kom ik echt niet meer terug!”

Stichting verhaal

Dorien, een prachtige lapjespoes die helemaal verzot is op aandacht, véél aandacht! Als ze de kans krijgt springt ze gelijk op schoot en zet haar motortje op volle toeren, echt genieten wat mevrouw doet!
Maar ooit was het wel anders met deze dame. Net als de meeste katten die wij opvangen heeft Dorien een zwerversverleden en was zij er ernstig aan toe bij aankomst hier.
Dorien zwierf rond met meerdere katten en hield zich op in een tuin van een hoogbejaard echtpaar. De vrouw ontfermde zich over Dorien. Helaas kwam de mevrouw te overlijden en de bejaarde meneer was niet in staat de zorg van de katten op zich te nemen.
Dorien is toen (op) gevangen en in veiligheid gebracht. Dorien was bij binnenkomst waar zij in quarantaine verbleef, doodsbang en sterk vermagerd.
Haar gebit was zo ernstig ontstoken dat al haar tanden en kiezen verwijderd moesten worden. Dorien moest eerst een tijdje van alles herstellen en genezen.
Totdat zij sterk genoeg was en er aan toe was, om geplaatst te worden. En dat ging wonderwel heel snel, bij een geweldig gezin met honden en een andere kat. Met ongeveer iedereen ging het goed (ja ja, ook met de honden!), maar met de kat des-huizes ging het helemaal niet! Ze terroriseerde haar soortgenootje op een dusdanige manier, dat deze kat uiteindelijk niet meer naar binnen durfde. Tja, en dat was natuurlijk niet de bedoeling.
Afijn, Dorien is weer terug bij de stichting en we zoeken wederom dus een liefdevol huisje. Het mag duidelijk zijn dat honden geen probleem zijn, maar andere katten dus liever niet. Wie o wie wil deze dame op leeftijd nog een paar fijne jaartjes geven?

DorienDorienDorien