Cruella

Cruella, wat was zij boos en bang toen zij in de opvang kwam. Deze jongedame is als zwangere poes eerst opgevangen in een van onze gastgezinnen. Aan haar reactie op haar kitten heeft zij haar naam te danken: Cruella.

Inmiddels zijn wij een tijd verder en heeft zij haar plekje steeds meer gevonden. Waar ze eerst blies naar alles en iedereen die in de buurt kwam, is zij nu een stuk rustiger. Zij beweegt zich vrij en ontspannen tussen de andere katten. Een vast maatje heeft zij niet, eigenlijk vindt zij de meeste katten wel prima. Ze is niet een kat die per se samen in een mandje kruipt met een andere kat, maar ze zit vaak op de plekjes waar ook meer katten zitten.

Haar uitdrukking wordt steeds zachter en ze straalt steeds meer rust uit. En die rust is ook zichtbaar in haar gedrag. Als zij in de krabpaal in de buitenren zit en een vrijwilliger komt dichtbij, dan blijft zij inmiddels rustig zitten. Haar blik blijft daarbij goed, haar oren trekt zij niet meer plat en ook blaast zij daar tegenwoordig bijna niet meer bij. En door haar zachtere gedrag past de ‘bijnaam’ die zij van sommige vrijwilligers heeft gekregen ook wel goed: Ella.

Te aaien is zij (nog) niet. Wij weten niet of zij dit in de toekomst wel zal toelaten.

Omdat Cruella graag buiten verblijft, zoeken wij voor haar een plekje waar ze op termijn ook naar buiten zal kunnen. Zij komt buiten namelijk het best tot haar recht, al moeten we er ook niet raar van opkijken als dat in een veilig eigen thuis misschien wel veranderen zal. Het is daarbij wel belangrijk dat zij pas naar buiten mag gaan als ze goed gewend is aan haar nieuwe huis en omgeving.

Het zou voor Cruella fijn zijn als zij niet alleen hoeft te verhuizen. Ze heeft geen vast maatje in de opvang waar zij in het bijzonder naartoe trekt. Wel verblijven er meerdere katten bij ons met wie zij heel goed samen geplaatst zou kunnen worden.

Wilt u Cruella eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Cruella

Cruella

Cruella