Bob en Jonas

Succes verhaal

Hallo beste mensen, hier een berichtje van ons vanuit ons nieuwe thuis. Ik, Bob, neem maar even het woord want Jonas is hier nog te verlegen voor, en zelf ben ik best wel een relaxte jongen al zeg ik t zelf.
Nou ja, niet meteen hoor, want toen we hier kwamen wonen bij onze Astrid eind november vorig jaar moest ook ik wel even wennen. T is toch maar afwachten waar we terecht waren gekomen. Dus hebben Jonas en ik een week op de stoelen onder tafel gelegen.
Maar nog weer een week later lag ik bij Astrid op schoot. Het liefst lig ik op haar benen. Het is inmiddels een echt ritueel s’morgens en s’avonds. Gezellig met elkaar op de bank. En waar ik ook lekker van ontspan is als Astrid met haar volle handen mijn achterlijf verwarmd, wordt ik helemaal chill van en Astrid zegt dat dit fijn is in verband met de artrose die ik heb.
Jonas die ligt ook graag op de bank, maar die doet alles wat meer op afstand. Wel ligt hij ’s morgens altijd op het plekje waar Astrid de avond ervoor gezeten heeft.
Jonas heeft zijn eigen tempo en dat vind Astrid helemaal goed en dat is precies wat Jonas nodig heeft, niks forceren anders wordt ie nerveus.
Een knabbeltje pakt ie dan wel weer uit haar hand en hij loopt ook steeds dichter langs haar zijde. Maar goed, wij katten doen natuurlijk alles voor eten. Ikzelf zou t het liefst de hele dag door doen, maar dat kan natuurlijk niet. En nu ben ik dan ook mooi op gewicht en heb best een slanke body gekregen.
Maar als ik de kans krijg.. maar dat houdt Astrid dan helaas weer in de gaten. Zo is Jonas een vrij trage eter en bij mij is het bijna hap slik weg. Dus als ik dan de kans heb probeer ik stiekem met een pootje toch nog even wat uit Jonas’ bakje mee te pikken. Steekt Astrid helaas altijd een pootje voor als ze het in de gaten krijgt.
Ja, eten intrigeert me gewoon. Zo vind ik het altijd erg interessant als ze aan het koken is. Dan ga ik er gezellig bij zitten op de barkruk, kan ik alles goed in de gaten houden.
Laatst had Astrid gehaktballetjes gebakken en die stonden dus in de keuken. In een onbewaakt moment hebben Jonas en ik ervan staan snoepen tot we helaas betrapt werden.
Ook als Astrid zelf eet, vinden we interessant, zitten we ernaast.
En als we niet met eten bezig zijn dan liggen we lekker te chillen. Onze favoriete plek is een heel groot kussen met kleed erover op de hoekbank. We passen er samen makkelijk op en daar liggen we dan ook graag te tukken en elkaar te wassen. En we spelen ook, vooral Jonas houdt er van.
Verder hebben we een boel leuke zit en ligplekjes en zijn er veel ramen zodat we ook buiten de boel in de gaten kunnen houden.
Kortom we hebben niks te klagen en zijn helemaal blij met onze nieuwe stek en onze Astrid. En omgekeerd ook is zij heel blij met ons, wat heeft een kat nog meer nodig?!
Ik doe er een paar fotootjes bij, dan kunnen jullie het zelf zien!
Nou dag allemaal, een pootje van Jonas en mij

Gouden mand bericht

Bob en Jonas zijn afzonderlijk van elkaar bij ons in de opvang terecht gekomen, maar zijn bij ons vriendjes geworden. We willen ze dan ook graag samen plaatsen.

Bob was al geruime tijd zwervend en één van onze vrijwilligers heeft zich het afgelopen jaar over hem ontfermd en hem eten gegeven in de tuin. Helaas klikte het niet met de andere huiskatten en daarom is Bob naar ons gebracht. Bij de controles bleek helaas dat Bob besmet was met het FIV-virus.
Jonas is opgehaald op het AZC in Luttelgeest waar hij waarschijnlijk is achter gelaten door mensen die weer terug gegaan zijn naar hun thuisland. Hij is een lief dier maar was heel erg schuw en bang. Maar sinds hij samen met Bob leeft is hij veel dapperder geworden, door Bob heeft hij geleerd dat mensen niet eng zijn. Bob is gek op kroelen en samen kroelen de katers ook wat af, ze zijn zo gek op elkaar, zo enorm lief om te zien.

Bob en Jonas hebben beiden FIV. FIV kan van kat op kat worden overgedragen door bloedcontact. Bij ongecastreerde katten is deze kans veel groter door vechten, dan wanneer katten geholpen zijn. Het is dus niet onmogelijk om FIV katten bij gezonde katten te plaatsen.

Bob en Jonas mogen niet meer vrij de straat op vanwege de FIV. We zoeken dan ook een huisje met balkon of veilig afgesloten tuin, zodat ze er niet meer uit kunnen.

Meer informatie over FIV kunt u hier vinden.

Bob

Bob

Jonas

Jonas