Beer

Wat een kanjer is Beer. Opgeven komt niet in zijn woordenboek voor. Toen hij maanden geleden bij ons in het hostel kwam, was hij er slecht aan toe.

Ongeveer drie jaar lang heeft Beer op straat gezworven. Erg vermagerd en met een enorm abces op zijn kop, steun zoekend tegen de wanden van het hok waar hij in zat, zo zagen wij Beer bij binnenkomst. Je zou denken dat hij het vertrouwen in de mensen totaal verloren zou zijn, maar niks is minder waar. Alles wat er moest gebeuren liet hij gelaten toe. Nadat hij aan zijn abces geholpen was, kon hij voorzichtig aan zijn herstel beginnen. En wat bleek? Beer is een ware knuffelbeer!

Hij verblijft op dit moment in een ruimte met zeven andere katers. Een ruimte waarin deze mannen, die helaas allemaal het FIV-virus bij zich dragen, op een gemoedelijke en gezellige manier samenleven. Beer heeft een makkelijk karakter, is zachtaardig en wordt graag aangehaald. Als je hem optilt en vasthoudt, gaat hij lekker in je armen liggen. Ook op schoot liggen en spelen vindt hij fijn.

Inmiddels is hij aan zijn gebit behandeld en krijgt hij steeds meer vlees op zijn botten. Hij doet zijn naam dan ook steeds meer eer aan. Beer trekt niet speciaal naar een van de andere katten toe, maar is wel sociaal naar andere katten en naar mensen. Hij hoeft dan ook niet per se met een van de andere katten geplaatst te worden, al zou hij een duo-plaatsing wel prima vinden. Zolang degene(n) bij wie hij komt te wonen maar genoeg tijd en aandacht voor hem hebben. Want aandacht en knuffels, daar is hij dol op.

Doordat Beer het FIV-virus bij zich draagt, mag hij niet los naar buiten. Een afgezette tuin of balkon is wel een optie. Ook zou hij prima als binnenkat kunnen leven.

Wilt u meer weten over FIV bij katten? Hier kunt u meer informatie vinden.

Wilt u Beer eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Beer